Portál Twitch byl nakonec odkoupen Amazonem za 970 milionů dolarů

3

Nedávno jsme vás informovali o tom, že stránka Twitch byla nejspíše odkoupena gigantem YouTube. Nyní se ale karty obrátily a Twitch na svém blogu zveřejnil, že byl odkoupen Amazonem. Jedná se o velmi nečekaný, a hlavně drahý, krok. Amazon za Twitch zaplatí neuvěřitelných 970 milionů dolarů.

Nejedná se o žádnou novinku, když vám řekneme, že YouTube/Google měl údajně odkoupit herní portál Twitch.tv. I přes to, že na stránkách Twitch došlo k několika razantním změnám, tak stránku neodkoupil YouTube/Google, ale společnost Amazon. Ta tak nečekaně, a výrazně, zasáhla do osudu portálu Twitch, který měl svým zaměřením blíže spíše k YouTubu, než k Amazonu.

Tip: Aplikace Twitch pro Android nyní ve verzi 3.0

Twitch

Zároveň se nejedná o spekulaci, protože na Twitch blogu to potvrdil samotný CEO Twitch, Emmett Shear, který říká: „Je mi potěšením vám oznámit, že jsme byli odkoupeni Amazonem“. Na samotném blogu sice není zveřejněna částka, za jakou Amazon Twitch koupil, ale list The Information uvádí, že se jedná o obchod za 970 milionů dolarů. Twitch ale nebyl odkoupen jen tak a tendru se určitě zúčastnilo více společností, jelikož je na blogu zmíněno, že Twitch si Amazon vybral, „protože věří v komunitu a sdílí stejné hodnoty a dlouhodobou vizi“.

Zdroje: blog.twitch.tv, theinformation.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Fífa Raver Kerhart
Fífa Raver Kerhart
Měli byste zapracovat na těch nadpisech. Kdo koupil koho teda? ;)
loko
pořád lepší, než kdyby ho koupil mezinárodní špicl;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze