Porsche: Android Auto sbírá moc informací. Google to popírá

2

Android Auto nebo CarPlay? Před touto otázkou stála také automobilka Porsche, která ve svých modelech nabídne pouze systém od Applu. Důvodem je mnoho informací, které o vašem voze sbírá konkurence od Googlu. Americký gigant však ve svém prohlášení vše popřel. Dostane se tedy Android Auto i do modelů ze Stuttgartu?

Zajímavá informace o palubních systémech, konkrétně o CarPlay a Android Auto, se objevila na internetu. Automobilka Porsche testovala oba zmíněné systémy, aby je v brzké době zařadila do své nabídky pro nové zákazníky. Pokud však používáte telefon s Androidem, pak to vypadá, že minimálně v nejbližší době si Android Auto ve vozech Porsche neužijete.

Apple CarPlay – první pohled z CES 2015

Oba zmíněné systémy Porsche testovalo v modelech 911 a 911 S a konečnou volbou bude systém od Applu. Pokud vás zajímá důvod, pak podle serveru Motor Trend jde o to, že systém od Googlu o vás sbírá mnoho informací. Naopak CarPlay údajně sleduje pouze polohu vozu.

Android Auto údajně sleduje informace o rychlosti, teplotách kapalin, otáčkách motoru a další informace, které jsou posílány na centrálu Googlu a následně porovnávány. Naopak CarPlay má spolupracovat pouze s řídící jednotkou, aby bylo možné sledovat, zda je vůz v pohybu. Prozatím není jasné, zda zmíněné věci sleduje Android Auto ve všech vozidlech nebo se jedná pouze o nastavení, které od amerického giganta dostalo Porsche.

Android Auto – první pohled z CES 2015

Netrvalo to dlouho a společnost Google se rozhodla reagovat na prohlášení automobilky Porsche. Americký gigant tvrdí, že jeho systém žádná data neshromažďuje a rozhodně je nevyužívá proti uživatelům. Jednotlivá data, která systém monitoruje, se využívají pro zlepšení funkcí a stability systému, což vede například k lepšímu využívaní GPS pro navigování.

Je tedy otázka, jakým směrem se celá kauza bude ubírat. Stuttgartská automobilka totiž řekla, že pokud Google zapracuje na svém zvědavém systému, tak je ochotný ho zahrnout do své nabídky po bok CarPlay.

Zdroje: appleinsider.com, theverge.com, motortrend.com, theverge.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Martin P.
Jaký je rozdíl v tom když tam bude Android Auto zamontované v autě , nebo bude mít někdo vevnitř někdo telefon s Androidem...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze