Populární aplikaci WhatsApp aktivně používá 500 miliónů uživatelů

17

Komunikační aplikace WhatsApp se těší stále obrovské popularitě, kterou umocnilo i odkoupení Facebookem z počátku letošního roku. Aktuálně společnost oznámila pokoření významného milníku v počtu uživatelů.

Aplikaci WhatsApp používá na celém světě již 500 miliónů uživatelů. Společnost rovnou dodává, že jde o opravdu aktivní uživatele, nikoliv neaktivní účty. Popularita nadále stoupá i po odkoupení Facebookem. To proběhlo v únoru letošního roku a tehdy měl Whatsapp 450 miliónů uživatelů. V tiskové zprávě se dále uvádí, že největší přírůstek byl v posledních týdnech a měsících zaznamenán v Brazílii, Indii, Mexiku a Rusku.

Obrázek z Twitteru

WhatsApp se pokořením půl miliardy uživatelů opět přiblížil ke svému cíli, který vytyčil Mark Zuckerberg. Ten uvedl, že WhatsApp je na nejlepší cestě dosáhnout v blízké době 1 miliardy uživatelů. Jan Koum, zakladatel WhatsApp uvedl, že uživatelé této aplikace každý den sdílí více než 700 miliónů fotografií a 100 miliónů videí.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.whatsapp.com, theverge.com

Diskuze ke článku
kazan
Mohl by mi nekdo jako 5ti letýmu děcku vysvetlit funkci tehle aplikace?:)
Dan
Jestli znáš ICQ, tak je to něco podobného.
Standa
Když se tak chválí, ještě by to chtělo aby vývojáři nesrali na aplikaci a pořádně na tom makali. Tím myslím včasný aktualizace. Poslední byla pro WP začátkem ledna a je v ní plno chyb a aplikace pořád padá. Spousta lidí na to upozorňuje a co oni? Je skoro květen a serou na aktivní uživatele.
loko
teď už si jen počkáme na aktualizaci, která zajistí vykrádání zbytku dat, které se zatím nevykrádaly, a bude vymalováno. Od facebooku a jím vlastněných produktů ruce pryč. Teda pokud nejste typ lidí co o sobě rád vytroubí úplně vše, v horších případech i zveřejňuje na fb třeba co měl na svačinu a kdy chodí sr*t.
a teď mě třeba ukamenujte ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze