Pokud se nedostane v roce 2016 do zisku, skončí Sony s mobily

61

Přestože Sony sklízí za své smartphony chválu a má řadu věrných fanoušků, nedaří se mu stále podle jeho představ. Firmě už dochází trpělivost, podle generálního ředitele Sony, Kazua Hira, má řada smartphonů Xperia ještě jeden rok na to, aby se osvědčila a dostala se do černých čísel.

V případě, že se průlom nepodaří a ani rok 2016 neskončí ziskem, naznačil Hirai, že pro Sony existují alternativy včetně úplného ukončení výroby smartphonů. Očekává se přitom, že by se letošní ztráta mobilní divize Sony mohla zvýšit z dubnových 310 milionů dolarů na 480 milionů dolarů.

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Prémium nabízí 4K displej

TIP: Sony Xperia Z5 Compact je v redakci. Podívejte se na unboxing

Jedním z důvodů, proč se Sony nedaří dostat do zisku, je i to, že nebylo schopno se výrazně prosadit v USA, kde má pouze jednoprocentní podíl. V Japonsku pak má 17,5 procenta trhu. Další částí problémů je pak důraz na střední třídu, kde je Sony stále více vytlačováno levnými čínskými výrobci. High-endové modely ze série Xperia Z5, zejména Xperia Z5 Premium, která jako první smartphone nabízí 4K displej, sice vzbudily velkou pozornost, ale Sony není Apple a nemůže své podnikání stavět na jejich prodejích. Mohlo by se tak stát, že Xperia skončí v propadlišti dějin, jako jiné kdysi úspěšné značky.

Zdroje: phonearena.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Jiří Švarc
Jiří Švarc
Takže by u nás zbyl jenom Samsung a LG. To nejsou moc dobré vyhlídky.
Filip Hoang
Filip Hoang
Přijde mi to tak trošku jako bulvární článek spíše než seriózní zpráva... Hirai řekl, že pokud se nedostanou do zisku, bude třeba hledat jiné alternativy, čímž si však nemyslím, že zrovna v této chvíli by mělo být ukončení jejího působení... (“We will continue with the business as long as we are on track with the scenario of breaking even next year onwards. Otherwise, we haven’t eliminated the consideration of alternative options.)
JaroB
Vážená redakcia. Odkiaľ ste prišli na to čo ste napísali ako nadpis??? Tu je citácia CEO SONY :

“We will continue with the business as long as we are on track with the scenario of breaking even next year onwards. Otherwise, we haven’t eliminated the consideration of alternative options.

“I do have a feeling that a turnaround in our electronics business has shown progress. The result of three years of restructuring are starting to show. But we still need to carry out restructuring in smartphones.”

KDE JE TAM NIEČO O UKONČENÍ VÝROBY ??? PREBERAJTE ČLÁNKY O SONY ZO ZDROJOV AKO JE XPERIABLOG A NIE OD BULVÁRU A ANTI SONY STRÁNKY AKOU JE PHONEARENA KTORÁ SI VYMÝŠLA KAUZY AKO SA IM ZACHCE
NAZDAR
NEDOSTANE DO ZISKU ! Viz poslední Xperia z5 Compact za 17500 Kč-NEBUDE SE DOBŘE PRODÁVAT !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze