Podívejte se s námi na zajímavé aplikace využívající rozšířenou realitu

Top Apps
1
Podívejte se s námi na zajímavé aplikace využívající rozšířenou realitu
  • Dnes se podíváme na výběr aplikací, které se snaží využívat rozšířenou realitu bez nutného příslušenství
  • Pohrajeme si s filtry na Facebooku, přeložíme jídelníček z angličtiny a pak se třeba zadíváme na hvězdy
  • Jako vždy jsou všechny aplikace pro váš Android k dispozici zdarma v obchodě Google Play

Letos padlo na veletrhu IFA mnoho slov ohledně rozšířené a smíšené reality. Každý vytváří vlastní brýle a dokonce i v telefonech, jako je třeba Lenovo PHAB 2 Pro, je rozšířená realita Tango od Googlu. Proto jsme si řekli, že se dnes podíváme na aplikace s rozšířenou realitou, které žádné doplňky nepotřebují, ale stejně si s nimi dá vyhrát.

Aplikace s rozšířenou realitou – Top Apps

Facebook/Snapchat

Jako první asi každému naskočí po vyřčení spojení „aplikace s rozšířenou realitou“ Snapchat a potažmo Facebook, který se na ní i do budoucna postupně velmi zaměřuje. Obě aplikace nabízejí mnoho filtrů, které změní vaší podobu a upraví obraz z fotoaparátu. Není to sice ten nejužitečnější nebo nejlepší způsob využití rozšířené reality, ale občas může být i s filtry zábava.

Facebook

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Snapchat

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Free QR Scanner

Trochu užitečnější formou rozšířené reality je aplikace Free QR Scanner, která skenuje všechny čárové a QR kódy a následně vám podá výstup, jaký si kód vyžaduje. Aplikace zároveň všechny naskenované kódy ukládá a můžete je načíst i zpětně z již vyfocené fotografie. Opět se nejedná o žádnou dechberoucích technologií, ale rozhodně se může podobná funkce někdy hodit.

QR Scanner

Stáhnout Free QR Scanner

Google Play (zdarma)

Google Překladač

Google Překladač patří mezi ty nejlepší aplikace svého druhu. Umí překládat obrovské množství jazyků, lze zapnout i překládání v reálném čase, abyste mohli vést s někým přímou konverzaci a potom je tu také právě rozšířená realita. Stačí namířit fotoaparátem na text v cizím jazyce a aplikace jej okamžitě sama přeloží do požadovaného jazyka. Zejména kupříkladu na rychlý překlad cedulí či jídelníčku v restauracích se tak hodí naprosto perfektně.

Google Překladač

Stáhnout Google Translate

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Star Chart

Zajímavou aplikací je také Star Chart, jež využívá rozšířené reality pro prohlížení noční oblohy. Stačí aplikaci zapnout, namířit fotoaparát na nebe a už můžete vidět, kde je jaká hvězda či rovnou celá souhvězdí.

Star Chart

Kromě pohledu z místa, na kterém stojíte, se můžete pomocí aplikace virtuálně přenést i jinam a sledovat oblohu tam.

Stáhnout Star Chart

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Inkhunter

Inkhunter má jednoduchý a vcelku unikátní cíl. Umožňuje podívat se, jak byste vypadali s tetováním, ještě než si ho necháte udělat. Stačí si na tělo nakreslit základní vodící linky. Poté už jen namíříte na dané místo fotoaparát a aplikace automaticky doplní tetování na vaší kůži.

Inkhunter

Tato funkce sice nebude fungovat na komplikovaná a velké tetování, ale pokud nic takového nehledáte a chcete jen něco mírnějšího, může vám dodat vcelku uspokojivé výsledky. Navíc máte k dispozici i editor fotek, pokud si chcete po vyfocení ještě trochu pohrát s podobou virtuálního tetování.

Stáhnout Inkhunter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Ch Ashfaq Meo
Ch Ashfaq Meo
QR Scanner – Barcode Scanner MasterLogix app is another arrival, which help the user to scan QR code& barcode easily. It contains both functionality QR Scanner and Barcode Scanner. Best QR reader app and Barcode reader can decode (scan code) and encode (generate QR) information to related any website, shopping mall products, online company ads, names, and other online data products. QR Scanner

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze