Podívejte se na prototyp designu tabletu Microsoft Surface

7

Microsoft Surface asi nemusíme nikomu představovat, jedná se o polohovatelné zařízení, které ve verzi Surface Pro 3 bez problému nahradí i notebook. Co ale stálo za designem s výklopným stojánkem? Stručně řečeno, hodně peněz a dlouhá cesta. Na to jak prototyp designu vypadal, se nyní můžeme společně podívat.

Poměrně raný prototyp designu Microsoft Surface. Designová linie však zůstala zachována dodnes.

Microsoft Surface nezaujme pouze svými funkcemi, jako velmi povedený lze označit také celý designový koncept s výklopným a polohovatelným stojánkem. Zajímá vás, co za tímto designem stálo? Jak už to tak bývá, hodně peněz a času. Výsledek se ale podle našeho názoru povedl, cesta ovšem nebyla zrovna jednoduchá. Nyní se společně můžeme podívat na prototyp, který byl pro finální podobu tabletu předlohou.

O prototypu se veřejnost dozvěděla na konferenci Microsoft Ignite, kde kreativní ředitel Ralf Groene o tomto prototypu promluvil podrobněji. Rovněž také přiznal, že mezi původními návrhy bylo několik dalších nápadů. Ty ovšem působily až příliš obyčejně (designově byly stejné, jako většina aktuálních tabletů) a tak nakonec vyhrál právě nám známý design. Na prototypu je poměrně vtipně vyřešen způsob uchycení stojánku lepící páskou, magnetický válec ve spodní části už tehdy naznačoval myšlenku přídavné klávesnice.

Technické parametry Microsoft Surface Pro 3 Intel Core i5

Kompletní specifikace
Konstrukce292,1 × 177,8 × 9,1 mm, 800 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12" (2 160 × 1 440 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetIntel Core i5, CPU: 2×1,6 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB / 256 GB / 512 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2014, 16 000 Kč

Zdroje: windowscentral.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
pet
bida, proste bida. obri vaha, obri ramecky. chybi bezdratove nabijeni a ip 68.
Pietor
Jsem zvědavý na Surface 4 pro.. Jak na parametry tak na to jak se to projeví na ceně Surface 3 pro... Velmi Vážně uvažuji že to vyměním za svůj dvanáctipalcový elitebook.. Na všech ostatním noteboocích/ tabletech mi vadí poměr stran. Zde je to perfektně vymyšlené....:-)
Opravdu velmi pěkný stroj...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze