Podívejte se, jak fotí Huawei Ascend P7 (test fotoaparátu)

7

Jednou z hlavních předností nového Ascendu P7, který byl představen tento týden v Paříži, má být vylepšená dvojice fotoaparátů. Oproti předchůdci narostlo nejen rozlišení, ale přibyly i různé chytré funkce. Podívejte se, jak se fotí taková grouphie, jakou kvalitu má zadní fotoaparát a co dokáží vestavěné filtry.

Huawei do své nové vlajkové lodi pro rok 2014 vkládá velké naděje a má k nim důvod. Velmi slušnou výbavu napěchoval do extrémně tenkého těla s luxusním designem a to vše bude nabízet na českém trhu za cenu pod 10 tisíc Kč. Parametry a výkonem se sice novinka nemůže rovnat velikánům, jako je například Galaxy S5, stojí ale takřka polovinu. Oproti předchozímu Ascendu P6 vylepšil čínský výrobce mnohé, jednou z nejdůležitějších inovací je ale fotoaparát. Na ten se nyní podíváme a odhalíme, jak telefon fotí.

Huawei Ascend P7

Nový čip a rychlý start

Zadní fotoaparát disponuje rozlišením 13 Mpx, BSI senzorem, který dodává společnost Altek zásobující například Nikon, Canon a další věhlasné výrobce fotoaparátů. Čip by měl vynikat citlivým odšumováním a fotoaparát nabídne i u optiky slušné clonové číslo f 2.0. Papírově má tedy Ascend P7 skvělé předpoklady pro to, aby fotil opravdu dobře.

Povedené je i prostředí fotoaparátu, který se i poměrně rychle spouští. Šikovný je i speciální režim, kdy stačí dvakrát zmáčknout tlačítko pro regulaci hlasitosti a za 1,2 vteřiny od tohoto momentu dojde jak ke spuštění fotoaparátu, tak rovnou i k pořízení snímku. Reakce na spoušť by ale v normálním režimu mohla být rychlejší, snad se to Huawei podaří ještě vyladit. Kromě klasického režimu umí telefon inteligentně rozpoznat scénu a upravit expoziční parametry, ručně je ale možno zapnout HDR režim nebo také speciální režim vodoznaku, kdy se k fotografii přidají samolepky, jako je například počasí nebo nějaké vtipné hlášky. Dokonce si k fotografii můžete přidat i zvuk.

Pokud ale takovým „blbinkám“ neholdujete, mnohem více vás potěší možnost nejen dotykem zaostřit na konkrétní místo, ale samostatně dotykem podle určité oblasti scény i upravit expozici, což mnoho telefonů neumí. Hodí se také sledování objektu, rozpoznání úsměvu a sekvenční snímání. Pochválit musím přítomnost tlačítka pro nahrávání videa přímo na pravé straně, není potřeba se nikam přepínat.

Prostředí fotoaparátu

Kvalitou nezklame

A jak je na tom kvalita fotografií? Telefon fotí určit lépe než předchůdce Ascend P6 a fotí celkově dobře, na vlajkové lodě konkurence ale nestačí. Potěší celková ostrost snímků a slušná úroveň detailů, které se ale vytrácejí za zhoršených světelných podmínek. Šumu je na snímcích relativně málo, ale jakmile je méně světla, rychle přibývá. I v tmavých prostorech lze ale stále pořídit povedené snímky, kdy je stále šum únosný. Telefonu také dobře sedí makro.

Celkově vzato se nemusíte obávat, že by fotoaparát v Ascendu P7 neodvedl i přes tenké tělo dobrou práci. Má sice malý čip a postrádá optickou stabilizaci, ve většině případů ale dokáže kvalitně zachytit to, co chcete. Pokud ale potřebujete opravdu dobře fotící telefon, budete se muset poohlédnout po dražších přístrojích konkurence.

Exteriér – detaily jsou solidní, šumu je relativně málo. Na konkurenční vlajkové lodě ale kvalita nestačí
V interiéru je šumu více, ale stále je úroveň snesitelná a úroveň detailů dobrá
Noční snímky už trpí velkým množstvím šumu a ztrátou detailů, celkově jsou však na poměry fotomobilů snímky stále poměrně dobré
Makro
Fotografie s obrazovými efekty a filtry, které jsou velmi zajímavé a povedené
Fotografie s vodoznakem

Víte, co je groufie?

Huawei kladlo velký důraz také na přední fotoaparát. Kromě vysokého 8Mpx rozlišení potěší i BSI senzor a pět asférických členů v optice, což je výbava, která se většinou používá pouze u zadních fotoaparátů. Pro příznivce selfies to tak bude ideální přístroj. Huawei přidal i funkci automatického vyhlazení vrásek nebo náhledové okénko, díky kterému se instinktivně díváte téměř do čočky fotoaparátu. Telefon umí i předním fotoaparátem vyfotit panorama. Vyfotí tři fotografie, ty potom spojí a vy tak máte například fotku celé skupiny lidí. Huawei pro tento typ selfie fotky použil originální termín „groufies“.

Přední fotoaparát je velmi kvalitní, dokáže fotit i takzvané groufies

Kvalita je u předního fotoaparátu samozřejmě mnohem horší než u zadního, je ale nutno uznat, že Ascend P7 má jeden z nejlepších předních fotoaparátů u telefonů vůbec. Fotografie jsou ostré, detailní a mají málo šumu.

Huawei umí natočit také FullHD video se stereo zvukem a 30 snímky za vteřinu. Jeho kvalita je dobrá a spadá do průměru u dražších telefonů.

Huawei Ascend P7 – exteriér, 1080p

Diskuze ke článku
mk
čekal jsem lepší fotky od tel za 10000 kč!
Maroš
Stále porovnávate s ďalšími vlajkovými loďami a zabúdate že stoja skoro o polovicu viac. A tak porovnať s telefónmi s rovnakou cenou? :)
Jan Líný
Jan Líný
Paráda. Co jiného by se taky dalo od Huawei čekat. Kvalita je u nich na prvním místě. Moc se mi jejich telefony líbí a jsem s nimi spokojený.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze