Plány BlackBerry pro rok 2016

34

CEO BlackBerry se v rozhovoru ohradil proti fámám, že by se firma odkláněla od vlastního operačního systému na úkor Androidu. Naopak odhalil, jaká vylepšení se v tomto roce chystají. Zároveň ale nepotvrdil, že by se v roce 2016 měla objevit nějaká nová zařízení s tímto operačním systémem.

Uživatelé našich smartphonů s BlackBerry 10 jako je Passport, Classic a další se i v roce 2016 dočkají bezpečnostní updatů a vylepšení,“ oznámil John Chen, CEO BlackBerry. „Nadcházející verze 10.3.3 bude splňovat standardy NIAP, což znamená, že projde nejpřísnějšími vládními testy. Zařízení tak budou splňovat vysoké nároky pro vládní zaměstnance a další lidi, kteří mají regulovaná pravidla pro výběr telefonů. Už nyní plánujeme verzi 10.3.4, která přinese ještě další bezpečnostní vylepšení,“ prozradil.

BlackBerry Vienna
Příchod modelu Vienna je téměř jistý, ne tak už jeho termín.

Zároveň potvrdil, že BlackBerry pracuje na dalším telefonu s Androidem. Příchod modelu známého zatím jako Vienna je už tak víceméně jistý, ale Chen odmítl sdělit třeba jen náznak termínu, kdy by se mohl smartphone objevit. Stejně tak výslovně nepřislíbil příchod nějakého nového zařízení s OS BlackBerry.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Petr

BB OS 10 co se systému samotného týká je pořízený k dokonalosti a nedokážu najít na něm chybu.
Chybou pro něj su pravé kvalitní app .. alespoň ty nejpoužívanější. Ale podle jejich logiky,,, nebudeme přece investovat do vývojářů app, neboť je to značné riziko s nejistým výsledkem "
Ale zajímavé že to pro ně riziko není zaříznout vlastní operační systém a investovat do Androidu.
Bravo skvěle se jim daří rozbíjet nejtvrdší základnu fanoušků BlackBerry (myslím koli OS), která je celou dobu držela nad vodou. Chen není pre mně žádný CEO ale obyčejný blázen. Ale ti předtím byly ještě horší.
Ale jak se říká: ,, cesta do pekla vydlážděná dobrými předsevzetími." V tomto případě je to naprosto sedí.
Luky
Firma která má vyvinutý vlastní operační systém dlouhá léta, který vylepšovala, do kterého investovala své prostředky, a pak se rozhodne že začne vyrábět zařízení s Androidem, přesto že má vlastní operační systém, tak to s prominutím dokáže jen hlupak Je to totéž jako kdyby vedení BMW rozhodlo že do BMW začnou montovat motory značky Mercedes ... Jak by se asi na to dívali zákazníci. ??? Že nevěří vlastnímu produktu. Střílejí si sami to své vlastní nohy. Na to aby BlackBerry bylo s Androidem, nepotřebuje vyrábět to mohli rovnou dát aplikace jako HUB, kalendář, do Google Play. Můžeme uzavřít sázky že to roku BlackBerry skončí s výrobu všech telefonů, a zůstane pouze v softwarovém segmentu.
jarda
To by bylo rozumne delat je se dvema os. Me se bb libi. Byla by skoda ho zrusit.
ANO
Ehm, NIAP .... certifikat maji i nejake telefony s androidem od samsungu, takze asi neni co dodat k duveryhodnosti tehle metodiky:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze