PKPKT je nová hra na zloděje využívající Bluetooth

2

Jak se technologie vyvíjí, dostávají vývojáři do rukou modernější nástroje, které jim pomáhají realizovat jejich nápady. Například Bluetooth Low Energy, který dokáže neustále skenovat okolí, ale zároveň nijak znatelně nevybíjí baterii, zaujal vývojáře Jeremyho Schoenherra natolik, že vytvořil hru na zloděje pro iPhony s iOS 7.

Pod zvláštním názvem PKPKT (čte se jako pickpocket) se skrývá zajímavá hra na zloděje. Je určena pro iPhone (4s a novější) a využívá novou technologii Bluetooth Low Energy (BLE). Jak funguje? Ani nemusíte mít aplikaci zapnutou a hra neustále skenuje okolí, jestli se zde náhodou nenachází někdo, kdo také hraje (také nemusí mít aplikaci zapnutou). Když se dva hráči najdou, tak vám telefon ukáže upozornění - kdo zareaguje dřív, tak toho druhého okrade o peníze.

Hraje se tu samozřejmě s virtuálními penězi. Každý hráč na začátku dostane 1000 $ a je na něm, zda se nechá okrádat, nebo bude okrádat ostatní. Kromě okrádání můžete s ostatními také chatovat přes BLE. Dosah by měl být 31 metrů. Hra obsahuje různé výzvy, ale v současné chvíli působí spíše jako technologické demo. Po pár krádežích vás už asi bavit nebudete. Autorem je Jeremy Schoenherr, který už pracuje na aktualizacích a dalších možnostech.

Tato hra vznikla hlavně díky technologii BLE a možnostem iOS 7, skenování okolí tak prakticky vůbec nevybíjí baterii. A jak říká sám autor: „BLE je první technologií z poslední doby, která mě zaujala.

Stáhnout PKPKT

App Store (zdarma)