Philips začal v Číně prodávat I966 Aurora: high-end s YunOS

15

Na čínském trhu se objevují a také zůstávají velmi zajímavá zařízení, která můžeme Číňanům pouze tiše závidět. Společnost Philips se také rozhodla rozvířit tamní trh se smartphony a představila tam high-endový model Philips I966 Aurora s čipsetem Snapdragon 801 a 20,7Mpx snímačem od Sony. Zajímavostí je ale hlavně využitý operační systém YunOS.

Mnoho výrobců chytrých telefonů si nechává vybrané exkluzivní zboží pro jednotlivé trhy. Často je cílem těchto ojedinělých telefonů Čína, která si nově připisuje další zářez na pažbu s exkluzivními modely. Tím modelem je I966 Aurora od Philipsu, což je high-endový model s výbornou výbavou, která se může rovnat se současnými vlajkovými loděmi.

TIP: Philips láká na model I908: údajně bude nejtenčí na světě

Philips I966 Aurora

Philips přináší v novém modelu I966 výbornou výbavu bez kompromisů, a proto v telefonu najdeme například čipset Snapdragon 801, 3 GB RAM nebo také 20,7Mpx snímač od Sony. Z obrázků lze také vyčíst přítomnost snímače otisků prstů pod zadním fotoaparátem. Pozadu nezůstal ani displej, který na 5,5palcové úhlopříčce hostí QHD rozlišení, takže sdílí jemnost s LG G3. Pokud jste očekávali, že na Auroře poběží Android, pak jste vedle, jelikož Philips zvolil YunOS, tedy systém, který je vyvíjen pouze pro čínský trh. Cena telefonu je 600 dolarů, tedy přibližně 16 000 korun s DPH. To nás ale nemusí moc zajímat, protože jak již bylo zmíněno, telefon je určený pouze pro čínský trh.

Zdroje: pocketnow.com, phonearena.com, detail.tmall.com

Diskuze ke článku
Velda
Co má telefon společného s Philipsem? Nebo jsem to jen blbě pochopil a Philips je nová přezdívka pro China Electronics Corporation?

"Mnoho výrobců chytrých telefonů si nechává vybrané exkluzivní zboží pro jednotlivé trhy. Často je cílem těchto ojedinělých telefonů Čína, která si nově připisuje další zářez na pažbu s exkluzivními modely."
Takových keců okolo. Coolpad donedávna taky prodával jenom v Číně, tak jaká exkluzivita. Jenom prostě prodávají nejprve na domácím trhu, to je celkem normální...
Vyborne
vyborne, rad vidim, ze se Cinani zacinaji zbavovat Androidu od Googlu. Vim, ze to bude jeste dlouhy proces, ale nekde jsem cetl, ze cinska vlada chce vlastni OS a ze boju proti Googlu, ale bohuzel i Applu a MS. A nedivil bych se kdyby Cinskym znackam ,kteri prodavaji telefony v cine naridili, aby smartphony a tablety mely ten YunOS a Android Googlu byl jen pro Zapad(v Cine je mozne vse)
Lubos
Docela mě baví věta ze mimo Čínu,je pouze použitelný na výstavu to zase psal odborník :)
satai
Yun OS je fork androidu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze