Pebble Time Round: tenké, lehké a hlavně kulaté hodinky

6

Dosavadní chytré hodinky společnosti Pebble sázely na obdélníkový displej s technologií e-paper, která zajišťuje proti LCD nadprůměrnou výdrž. Nový model Time Round e-paper zachovává, ale jinak sází na kulatý ciferník a tenké a lehké tělo. Nově představené smartwatch tak vypadají jako běžné hodinky.

Nové hodinky Pebble Time Round jsou proti předchozím modelům skutečně subtilní. Mají v průměru 38,5 mm, silné jsou jen 7,5 mm a váží 28 gramů, což z nich dělá nejlehčí a nejtenčí chytré hodinky na světě. Tato subtilnost je však vykoupena mnohem kratší výdrží, než na jakou jsme u hodinek Pebble zvyklí: miniaturní baterie vystačí na pouhé dva dny provozu. Výrobce ale tvrdí, že 15 minut nabíjení dodá hodinkám dost energie na celodenní provoz.

Pebble Time Round

Tělu z nerezové oceli dominuje kulatý displej typu e-paper, který doplňuje LED podsvícení pro použití v noci. Překrytý je odolným sklem Gorilla Glass. Protože displej není dotykový, ovládání je řešeno prostřednictvím pěti tlačítek, která jsou rozmístěna po obvodu těla hodinek. Kromě toho je zde i mikrofon pro hlasité odpovědi. Na spodní straně nalezneme kontakty pro připojení magnetické nabíječky.

Pebble Time Round splňují stupeň krytí IPX7. Nejsou vodotěsné, ale stříkající vodě odolají. Nemusíte se tedy obávat, že by po zmoknutí přestaly fungovat. Ponoření do vody ale výrobce nedoporučuje už jen proto, že vůči vodě nejsou odolné kožené pásky.

V hodinkách běží shodný software jako v ostatních modelech, takže podporují shodné funkce, rozšíření aplikacemi a změnu ciferníku. Z mobilních operačních systémů podporují Android 4.3 a vyšší a iOS 8 a vyšší, který běží minimálně na iPhonu 4S.

Hodinky budou k dispozici v několika barevných kombinacích se dvěma šířkami pásků. U 14mm pásku jsou na výběr stříbrné hodinky s koženým páskem v barvě kamene, černé hodinky s červeným koženým páskem a speciální růžovo-zlatá kombinace s bílou kůží, kterou ocení hlavně ženy. V případě 20mm pásku jsou zde kombinace černé s černým koženým páskem a stříbrné s hnědým koženým páskem.

Hodinky jsou v tuto chvíli k objednání pouze přes firemní obchod Pebble.com. Při zaslání do České republiky vás vyjdou na nemalých 299,99 euro (8 100 Kč včetně DPH). Aspoň poštovné je zdarma.

Technické parametry Pebble Time Round 20 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38,5 × 38,5 × 7,5 mm, 28 g, odolnost: IPx7
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejE Ink, 1,25" (180 × 180 px), tvar: kruhový
SystémPebble OS, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 0:15 hodin
Dostupnostbřezen 2016, 6 399 Kč

Zdroje: blog.getpebble.com, pebble.com

Diskuze ke článku
Pastor
A taky pěkně mastné...
ross
Škoda, že nejsou pro WP, jsou opravdu moc hezké.
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Když začnou konečně vypadat o něco lépe, tak zase jde dolů výdrž a cenu jsem taky čekal tak těch 6k. Asi si nikdy nevyberu.
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Na Pebble hodně vysoká cena. Nevím nevím teda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze