Pantech Vega X: výkonný Android s pamětí RAM typu DDR2

Smartphone postavený na platformě Android z dílen v našich končinách neznámého jihokorejského výrobce telefonů Pantech. Nabídne solidní výbavu v čele s 4 palcovým kapacitním displejem, 5 megapixelovým fotoaparátem či 512 MB RAM standardu DDR2, který se v mobilních telefonech objevuje vůbec poprvé.

Pantech Vega X je telefon o rozměrech 120 x 63 x 11 mm a hmotností 120 gramů. Spadá mezi telefony s označením hig-end, tedy mezi ty nejlépe vybavené mobilní telefony vůbec. Základ tvoří operační systém Android verze 2.2 Froyo od Googlu. Displej telefonu disponuje bohužel namísto oblíbené Super AMOLED pouze technologií TFT. Jinak však 4 palcový zobrazovač s WVGA (480x800 px) rozlišením a podporou 16 milionů barev za svými konkurenty v ničem nezaostává.

Pantech Vega X - oficiální fotografie

Pod displejem najdeme zajímavě řešené, podlouhlé, hardwarové ovládací tlačítko, kterému sekunduje zprava senzorová zpětná šipka a zleva tlačítko pro vyvolání hlavní nabídky. Uvnitř přístroje tepe klasický 1Ghz procesor Qualcomm Snapdragon, který spolu s půl gigabajtem operační paměti RAM zvládne i opravdu náročné aplikace. U zmiňované "ramky" se v podání Pantechu Vega X dočkáváme zajímavé premiéry. Jako první je totiž v tomto případě použit standard DDR2, se kterým je podle vyjádření výrobce telefon až 1,5 krát rychlejší než současné telefony běžící na klasické pamětí DDR1 a ideálně se tak hodí pro všechny dobře známé geekovské pokusy. Velikost vestavěné paměti výrobce neuvádí, ale ve specifikacích se zmiňuje o podpoře paměťových MicroSD karet až do kapacity 32 GB.

Sličné hostesky představují nový Smartphone z Koreje

Z další výbavy nesmíme zapomenout zmínit 5 megapixelový fotoaparát s podporou automatického ostření a LED diody pro přisvětlení při horších světelných podmínkách. Dále pak zmíníme i vestavěný modul GPS s podporou asistovaného spuštění pro navigaci na cestách. Pokud chcete na internetu surfovat svižně, pak jste na správné adrese. Pantech Vega X totiž zvládá jak připojení přes Wi-Fi se všemi třemi standardy, tak i klasickou sestavu sítí GPRS, EDGE a rychlejších obousměrných 3G. Množství takto vyspělých funkcí si žádá dostatečný přísun energie. Tu zajistí Li-Pol baterie s kapacitou 1500 mAh, která by měla bez problémů v kombinaci s vhodným task-managerem a nižším jasem displeje zajistit výdrž i několik dní v plném provozu. Pantech Vega X by se měl začít prodávat v prvním kvartálu příštího roku, a to u jihokorejského operátora Skyphone. Prodej v dalších částech světa však zůstává nejistý. V České republice se na tento telefon s rychlou RAM nemusíme těšit vůbec.

Technické parametry Pantech Pantech Vega X

Konstrukce120,5 × 62,8 × 10,9 mm, 119,9 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm 8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.2
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2011, ?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze