Pamatujete na telefony Kin? Microsoft věděl předem, že jsou k ničemu

1

Začátkem roku 2010 Microsoft představil své telefony Kin, které měly navázat na jeho systém Windows Mobile. Projekt ale zcela vyhořel. Nyní se objevila interní videa, která odhalují, že Microsoft věděl moc dobře, že do prodeje přinese takřka nefunkční kusy.

Velká očekávání, reklamní kampaně, to vše předcházelo uvedení telefonů Kin v roce 2010. Do prodeje vstoupily 13. května. Po 48 dnech je však Microsoft stáhl z trhu a ohlásil, že projekt definitivně zrušil. Mohly za to bídné prodeje a kritické recenze z USA. Do Evropy se telefony Kin ani nestihly dostat.

Kin One a Kin Two měly jepičí život

Dnes se na internetu objevila trojice videí, která dává jasný důkaz o tom, že Microsoft předem věděl, že telefony Kin nefungují tak, jak mají. Videa pocházejí z období konce roku 2009, kdy probíhalo testování takřka finálních kousků, které se od později prodávaných takřka nelišily. Testeři rozhodně přístroje Kin nešteřili a nebáli se jen nazvat například „hromadou sr**ek“.

Zavzpomínejte: Představení telefonů Kin One a Kin Two: co tehdy uměli?

Kin One a Kin Two

První video je obohaceno o komentář jednotlivých testerů, kteří ovládání označují za velmi frustrující. Padla rovněž poznámka, že si dotyčný nedovede představit, jak tento telefon používá jeho dcera. Rychle by jej údajně vrátila zpět.

Na druhém video jsme svědky marného boje s telefony Kin při snaze vytočit telefonní číslo. Telefony nejprve vůbec nereagují a pak se snaží zběsile dohnat vše, co po nich uživatel chtěl.

Třetí video se nese v podobném duchu jako druhé. Prostředí na dotyk prstu vůbec nehodlá reagovat nebo reaguje jinak, než by mělo. Příkladem budiž snaha o stisk tlačítka s číslem. Namísto vypsaní čísla se prostředí snaží přejít na jinou stránku.

Zdroje: wpcentral.com, phonearena.com, wired.com