Operátoři šetří a letos propustí stovky zaměstatnců

8

Kompletní česká operátorská trojice již několik let utahuje opasky a také letos se úspory promítnou do počtu zaměstnanců. Nejvíce lidí propustí O2, které se chce zbavit stovek zaměstnanců.

Loga operátorů

S informací o propouštění u našich mobilních operátorů dnes přišly Hospodářské noviny, které uvádějí, že operátorům po zavedení neomezených tarifů klesají zisky a navíc stojí před investicemi do sítí LTE v řádech několika miliard korun. Největší propouštění plánuje Telefónica O2, která plánuje snížení počtu zaměstnanců zhruba o 10 %. Přibližně by mělo jít o 500 pracovních míst. Toto číslo však může dle Hospodářských novin výrazně stoupnout po převzetí Telefóniky finanční skupinou PPF.

Zhruba 180 zaměstnanců pak plánuje propustit česká trojka, kterou je Vodafone. Jak nám však potvrdila tisková mluvčí Vodafonu, Markéta Kuklová, jde o předběžný odhad. Přesná čísla bude Vodafone znát v průběhu března. „Avizované propouštění se dotkne primárně zaměstnanců, kteří nepřicházejí do přímého styku s našimi zákazníky“, dodává Markéta Kuklová. Vodafone však neplánuje pouze šetřit, ale také značně investovat, což dokládá rychlým rozšiřováním pokrytí sítěmi LTE.

T-Mobil pak už loni propustil 300 zaměstnanců a letos plánuje propuštění také, avšak v menším rozsahu. Údajně by mělo jít pouze o několik desítek zaměstnanců v průběhu roku 2014.

Zdroje: byznys.ihned.cz, telefonica.cz

Diskuze ke článku
Karel1
Je třeba skončit s rozežranosti operátorů. Kdo šetři, má za tři (operátoři).
Renata
Síťový operátoři propouští, ale virtuální operátoři zase nabírají.
Callcentrum nebo prodejna se jen změní na externí a franšízové. Číslice 7 je přesný počet virtuálních mobilních operátorů kteří otevřou své prodejny. CENTROPOL, CityMobile, GoMobil, LAMA mobile, OpenCall, SAZKA mobil a TESCO mobile.
Kuba Jílek
Kuba Jílek
Jen chci upozornit že v poslední části článku je T-mobil ...bez 'e' . :)...jen drobnost ;)
Arnold
Na tom něco bude, já také odcházím od operátora a budu mít tarif, o kterém se může ledakomu jen zdát. A to nemyslím ty nonstop předražený srajdy co nabízí kdejaký operátor. Kdyby měl takový tarif každý, tak to by asi každý operátor zkrachoval :)

Jinak chudáci nezaměstnaní, docela blbá doba nemít práci. Boháči mají pořád víc a víc, chudý jdou pomalu k magnetickému dnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze