Ohnuli jsme nové LG G Flex 2 se Snapdragonem 810 (živě z CES)

4

LG na veletrhu CES v Las Vegas představilo svou novou generaci zakřiveného telefonu G Flex 2. Je menší, hezčí a výkonnější než předchozí generace. Do vínku dostal také zajímavé novinky funkční výbavy. A opět jej lze ohnout. My jsme novinku přímo v Las Vegas vyzkoušeli a vy se nyní můžete podívat na první dojmy, fotogalerii a videopohled.

Nové LG G Flex 2 navazuje na první generaci a LG vylepšilo co se dalo a novinku v podstatě výbavou postavilo na úroveň své vlajkové lodi G3. Zároveň to vypadá, že naslouchalo přáním zákazníků a zajímavé věci z první generace nechalo a vylepšilo a zapracovalo to, na co si lidé stěžovali. LG je stále jediné, které masově zakřivené telefony vyrábí a vypadá to, že to tak na nějaký čas také tak zůstane.

LG G Flex 2

LG G Flex je zejména menší než první generace. Výrazně menší. Místo 6palcového tabletofonu tu máme 5,5palcový vcelku normální smartphone, který díky prohnutému tvaru skutečně skvěle padne do ruky a zároveň vypadá zakřivení velmi zajímavě. Zakřivení je zhruba stejné, jako u první generace, ale nevynikne takovou měrou kvůli menším rozměrům. Telefon je opět ohebný a pokud ho položíte na stůl a stlačíte, dokážete jej narovnat do roviny. Opět to ale není tak snadné jako u většího modelu. Ohebnost má velký praktický význam. Díky tomu, že je telefon pružný, odolá lépe nárazům a pádům.

Telefon se opět umí i sám opravovat. Vrstva na zadním krytu dokáže nyní zahladit škrábance mnohem rychleji než u první generace, a to už za 10 vteřin. Opatrně jsme to na tiskové konferenci vyzkoušeli a skutečně to funguje velmi rychle. Novinka bude k dispozici ve stříbrné nebo červené variantě a zejména druhá jmenovaná vypadá velmi sexy.

LG G Flex 2 – první pohled z CES 2015

Velkou pozornost věnovalo LG displeji. Nově má FullHD rozlišení a na 5,5 palcích tak vytváří velmi jemnou podívanou. POLED technologie pak zajišťuje dokonalou černou a výrazné barvy, široké pozorovací úhly jsou samozřejmostí. Naživo je displej opravdu výborný a největší výtka, kterou uživatelé měli k pouze HD displeji první generace, už není na místě. Vylepšení se dočkal také fotoaparát, která převzal technologie LG G3, nechybí tak laserové zaostřování a optická stabilizace. Vyzkoušeli jsme také pořízení selfie dlaní, dobře je to vidět na našem videu.

LG je prvním výrobcem, který představil telefon se špičkovým Snapdragonem 810. V kombinaci s Adrenem 430, FullHD displejem a poměrně velkou 3 000mAh baterií by to i díky velmi pohodlnému držení a zakřivenému displeji mohl být ultimátní herní telefon. LG startuje s Androidem 5.0 Lollipop, i když s poměrně masivní nadstavbou. Zajímavostí je kromě možnosti odemknout telefon dvojitým poklepáním i možnost potáhnout seshora na zhasnutém displeji a zobrazit čas a notifikace.

LG G Flex 2

Cena a dostupnost

LG G Flex 2 by se mělo v Jižní Koreji začít prodávat již koncem tohoto měsíce. Další světové trhy by pak měly následovat v následujících měsících. Cena prozatím oznámena nebyla, nicméně lze očekávat, že se bude blížit hranici 20 000 Kč.

Technické parametry LG G Flex 2

Kompletní specifikace
Konstrukce149,1 × 75,3 × 7,1 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejPOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2015, 19 900 Kč
Diskuze ke článku
Xspy
Blížit hranici 20K ... No tak to bude prodejní bomba . Jen jednou jsem za spotřebák jakým tekefon je dal 15K a do půl roku byl za polovic . Takže smůla . Kupovat zas a znovu předražené telefony není móda pro normální lidi.
LanzaWeiss
at mi radši hoděj update pro G2 at nemusim další rok nic kupovat :D.. jono telefony okolo 20K už sou jenom předražený je*ky....
Guli
Nejak jsem jeste nepochopil, k cemu je dobry ohnuty telefon? Az na to, ze se bude blbe nosit v kapse?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze