Odolný CAT S42 H+ má speciální ochranu. Bakterie nemají šanci

Odolný CAT S42 H+ má speciální ochranu. Bakterie nemají šanci
Fotografie: CAT
  • Do těla telefonu jsou zabudována speciální antibakteriální látka
  • Samozřejmostí je stupeň krytí IP69
  • Výbava se jinak shoduje s běžným modelem S42
  • Na českém trhu se novinka objeví ještě koncem dubna

Telefony CAT jsou na českém trhu velmi dobře známé. Jde o robustní smartphony, které nerozhází voda, prach ani pády. Jinými slovy jim nevadí nešetrné zacházení či nepříznivé okolní podmínky. Dnes byl světu oficiálně představen CAT S42 H+. Pokud portfolio výrobce znáte, jistě víte, že model S42 byl představen loni v červenci. Přídomek H+ však označuje Hygiene Plus Innovation.

CAT S42 H+

CAT S42 H+ má vylepšenou antimikrobiální ochranu zabudovanou přímo v konstrukci, což z něj činí první plně a trvale antibakteriální telefon na trhu. Každá vnější součást mobilu, který splňuje armádní standardy, byla během výrobního procesu smíchána s přísadou Biomaster (antimikrobiální technologie na bázi iontů stříbra) pomáhající v boji proti bakteriím. Tato aktivní antimikrobiální látka testovaná dle mezinárodní normy ISO 22196 dokázala snížit množení bakteriálních buněk o více než 80 % během 15 minut, o necelých 100 % pak do 24 hodin.

CAT S42 H+

Naprostou samozřejmostí jsou stupně krytí IP68 a IP69. Telefon lze zcela ponořit do teplé mýdlové vody a opakovaně umýt, model úspěšně podstoupil také extrémní test čištění, kdy byl celkem 3 000× otřen bělícími prostředky, vystaven tlakovému testu na alkohol a testován s běžnými chemickými směsmi, jako jsou dezinfekční prostředky na ruce. Díky tomu může být neustále dokonale čistý, aniž byste se museli obávat, že jej chemický prostředek poničí.

CAT S42 H+

„Jedním z důvodů, proč jsou naše telefony tak špinavé, je teplo, které produkují. V teplém prostředí se daří bakteriím a mobilní telefony si všichni bereme všude s sebou na všechna místa, kde žijeme a pracujeme, takže jsou trvale vystaveny novým kontaminantům. Jsme proto hrdí na to, že můžeme představit tato antibakteriální zařízení, a doufáme, že pomohou snížit zmíněná rizika a přinesou změnu v tom, jak používáme osobní a sdílené telefony,“ uvedl Peter Cunningham, viceprezident produktového portfolia společnosti Bullitt Group, která je globálním držitelem licence pro telefony CAT.

CAT S42 H+

Výbava je zcela identická s modelem S42. Očekávat můžete 5,5palcový displej s HD+ rozlišením. O jeho ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 5. Výkon zajišťuje čtyřjádrový procesor Helio A20 od MediaTeku s taktem 1,8 GHz a 3GB RAM. Úložiště pojme jen 32 GB dat, avšak nechybí slot pro paměťovou kartu. Bohužel je v telefonu starý Android 10. Výrobce sice přislíbil aktualizaci na Android 11, ale až na podzim.

CAT S42 H+

Mobil si na zadní straně vystačí pouze s jedním fotoaparátem o rozlišení 13 megapixelů. Na čelní straně je připravena 5megapixelová kamerka. Novinka si dále rozumí s NFC, VoLTE i VoWi-Fi.

CAT S42 H+ se na českém trhu objeví ještě koncem tohoto měsíce. Cena byla stanovena na 5 590 Kč.

Technické parametry CAT S42 H+

Kompletní specifikace
Konstrukce161,3 × 77,2 × 12,7 mm, 220 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP69K
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio A20, CPU: 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2021, 5 590 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze