Ocenění MWC 2024: nejlepším smartphonem se stala řada Pixel 8

2
Ocenění MWC 2024: nejlepším smartphonem se stala řada Pixel 8
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Cenu za průlomovou inovaci si odnesl Qualcomm
  • Kategorii Best in show ovládl Honor

Barcelonský veletrh MWC 2024 se pomalu chýlí ke konci a tradičně se udělovala ocenění Global Mobile Awards. Patrně tou nejdůležitější kategorií byla ta, která hodnotila vůbec nejlepší smartphone. Mezi užší výběr se prokousal samozřejmě Apple iPhone 15 Pro, řada Galaxy S23 nebo OnePlus Open. Nakonec je však vítězem Google a jeho řada Pixel 8, která čítá modely Pixel 8 a Pixel 8 Pro.

Samsung se ale přeci jen chytil, a to v kategorii Nejlepší spotřebitelské zařízení. V té se do nominace dostala zařízení HTC Vive XR Elite, Huawei Watch Ultimate, RayNeo Air2 XR Glasses či Motorola Defy 2. Volba nakonec padla na tablet Galaxy Tab S9 Ultra, u kterého bylo vyzdvihováno, že nabízí vysoký uživatelský zážitek a moderní funkce doma i na cestách.

Další zajímavá kategorie se zabývala průlomovými inovacemi. V té byla nominována například křemíko-uhlíková baterie použitá v Honoru Magic V2 nebo příslib 7leté softwarové podpory ze strany Googlu. Ocenění si však nakonec může vychutnávat Qualcomm za procesor Snapdragon 8 Gen 3, který přináší hardwarové a softwarové inovace do všech koncových zařízení, ve kterých je nasazen.

Nakonec jsme si nechali kategorii nazvanou Best in Show, tedy nejlepší produkt letošního ročníku veletrhu MWC 2024. Tím se nakonec stal Honor Magic V2 RSR Porsche Edition. Telefon byl sice prvně odhalen pro Čínu, ale klíčová globální premiéra proběhla právě v Barceloně.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Jako proč ne. Na papíře nic moc ale v reálu je fakt dobrej...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Nevím co se komu líbí na tom Porsche design u Honoru, to i u Huawei byl Porsche design hezčí. S tabletem souhlasím tam je to bez debaty, sice pro mnohé už veliké..
Pixel 8/Pro chápu že dostal to nejlepší hodnocení sice výkon a výdrž slabá ale zbytek suprové, foťák, video také..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze