Motorola Moto X bude mít špičkový fotoaparát (7x aktualizováno)

Dlouho očekávaná novinka Motorola Moto X by mohla být oficiálně představena 1. srpna. Alespoň tomu napovídá uniklá reklamní kampaň, která se loučí se starou Motorolou a vítá novou. V posledních dnech uniká velké množství obrázků telefonu a dalších informací. Nyní se objevily na internetu nové informace o fotoaparátu.

Aktualizováno 30.7.2013 - bližší informace o fotoaparátu a hardwaru

Tentokrát se bližší informace, které se objevily na internetu, zaměřují na výbavu a fotoaparát, který nevypadá vůbec špatně. Jak už víme, fotoaparát nabídne rozlišení 10,5 megapixelů s technologií Clear Pixel. Znamená to kvalitnější snímky i pořizovaná videa za horších světelných podmínek. Velikost jednotlivých pixelů bude 1.4 mikronů, což je větší velikost než u S4 (1.1 mikronů) ale menší velikost než u HTC One se 2 mikrony. Dále technologie x4HD slučuje čtyři pixely do jednoho pixelu, výsledkem je čistší obraz s menší úrovní šumu. Další zajímavou zprávou je nahrávání videí ve FullHD rozlišení se snímkovací frekvencí 60 snímků za vteřinu. Nakonec hned tři mikrofony podporují nahrávání zvuku ve 3D kvalitě. To opravdu nezní špatně.

A nakonec poslední informace se týká formátu SIM karty. Motorola bude bohužel používat po vzoru Applu nejmenší formát SIM karty NanoSIM. Stále to rovněž vypadá, že tělo telefonu postrádá slot na paměťové karty.

Původní informace z 21.7.2013 – uniklá specifikace a oficiální fotografie

Motorola Moto X už je skutečně na spadnutí. Poté, co s ní byl minulý týden přistižen samotný šéf Google Eric Schmidt, jsme se dočkali kvalitních tiskových fotografií, a to hned ve dvou variantách – černé a bílé. Snímky ukazují, že se vzhledově jedná o spíše konzervativní telefon s minimem ovládacích prvků. Efektní je zadní kryt s karbonovým vzhledem.

Zároveň se odhalují i další parametry telefonu. Svou výbavou se sice nemůže rovnat současným vlajkovým lodím, ale přesto má co nabídnout. Displej by měl mít podle zdrojů The Verge úhlopříčku 4,5“, ale naproti tomu podle Android Police by to mělo být 4,7“. V každém případě by však měl mít displej rozlišení 1280 × 720 pixelů.

Pod kapotou se skrývá dvoujádrový procesor Snapdragon taktovaný na 1,7 GHz a grafický čip Adreno 320, který doplní 2 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 16 GB, ze kterých bude uživatelsky přístupných 12 GB. Zadní fotoaparát dostane rozlišení 10,5 Mpx, přední kamera bude mít rozlišení 2,1 Mpx.

Moto X by měla alespoň prozatím běžet na Androidu 4.2.2. Vzhledem k tomu, že Motorola patří Googlu, a ten by měl již ve středu představit Android 4.3, je trochu zvláštní, že Motorola nenasadí už od počátku poslední verzi Androidu.

Eric Schmidt pózuje s Motorolou Moto X - aktualizováno 12. 7. 2013 - 18:00

Zatímco doposud se ohledně Motoroly Moto X jednalo o úniky veskrze nikoliv příliš kvalitní, tento stojí za to. Motorola Moto X totiž už vlastně není tajná, protože s ní ochotně před fotoaparáty zapózoval samotný šéf Google Eric Schmidt. Telefon se vůbec nesnažil nějak ukrýt a ochotně a okatě ho držel u ucha na konferenci v Sun Valley. Není tak divu, že se fotografům podařilo ukořistit mnoho kvalitních snímků, které vám přinášíme níže. Je pravděpodobné, že to je součást marketingové a mediální strategie Motoroly, jejíž mobilní divizi Google vlastní, tedy nafouknout mediální bublinu a vytvořit kolem telefonu hype. Googlu a Motorole se to každopádně celkem dobře daří a nyní k tomu tedy přispěl i sám Eric Schmidt. K potvrzení specifikací nedošlo, alespoň ale víme, jak bude telefon takřka s jistotou vypadat. Dokonce se objevilo také video z akce Googlu, na kterém je rovněž Motorola Moto X zachycena.

Eric Schmidt s Motorolou Moto X

Aktualizováno 12. 7. 2013 - zadní strana

Připravovaná Motorola Moto X se nám odhaluje postupně. Nejprve jsme viděli zadní stranu, poté jsme se dozvěděli, že bude k dispozici pestrá škála barevných variant a nyní víme, jak bude zřejmě vypadat zadní strana. Výrobce vsadil na prohnutý kryt, což by mělo zaručit pohodlné držení v dlani. Upoutá také vcelku velká tloušťka, především u středu. Pokud si zaspekulujeme, mohlo by to značit použití silné baterie.

Barevné kryty – aktualizováno 4. 7. 2013

Příchod Motoroly Moto X je zase o něco blíže a dle nejnovějších fotografií se zdá, že bude na výběr z mnoha barevných variant. Zdroje uvádí až 16 barevných krytů, přičemž zatím můžeme vidět první čtyři - zelenou, modrou, červenou a fialovou. Tvary krytů víceméně odpovídají uniklé fotografii, kterou naleznete níže v tomto článku. Motorola se zřejmě bude snažit vyjít zákazníkům vstříc. Spekuluje se, že si bude možné vybrat nejen barevný kryt, ale možná také definovat i některé prvky výbavy.

Čtěte také: Motorola Moto X je za dveřmi: reklamy budou vlastenecké

Barevné kryty pro Motorolu Moto X

Nová fotografie – aktualizováno 26. 6. 2013

Představení Motoroly Moto X se rychle blíží a vše naznačuje, že by se tak mohlo stát 1. srpna. Server PhoneArena.com dnes ukázal fotografii zařízení Motorola XT1056, které je testováno v LTE síti amerického operátora Sprint, a které by mohlo být oním tajemným Moto X.

Telefon má úhlopříčku displeje kolem 4,5“ nebo 4,6“, takže by to mohlo být i 4,7“, o nichž se v souvislosti s Moto X nejčastěji mluví. Telefon běží na Androidu 4.2.2, má 16 GB interní paměť a vyjímatelnou baterii.

Původní informace z 25. 6. 2013

Datum 8.1.13 je zdůrazněno v celé reklamní kampani, která říká, že je čas rozloučit se se starou Motorolou a začít budovat zítřek. Právě Motorola Moto by měla být vlajkovou lodí nové restartované Motoroly, kterou před téměř dvěma lety koupil Google za 12,5 miliardy dolarů.

Dosavadní úniky specifikací Motoroly Moto však vyznívají více než rozpačitě. Podle nich by měla mít Motorola Moto displej s prozatím neznámou úhlopříčkou, který bude mít rozlišení "jen" 1280 x 720 pixelů. Nejvíce překvapivý je však pouze dvoujádrový procesor taktovaný 1,7 GHz, což současné špičce jako je Samsung Galaxy S4 nebo HTC One se čtyřjádrovými nebo až osmijádrovými procesory nesahá ani po kotníky a odpovídá to spíše střední třídě.

Tip: Chystaná Motorola Moto X: unikají informace o výbavě

Naopak potěší nadprůměrných 2 GB RAM. Interní paměť novinky by měla mít 16 GB, ale zda jí bude možné rozšířit paměťovými kartami, není v tuto chvíli jasné. Dále potěší i desetimegapixelový zadní fotoaparát a dvoumegapixelová přední kamera. Na skutečné parametry Motoroly Moto si však nicméně budeme muset ještě počkat. Doufejme, že už jen do 1. srpna.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com, talkandroid.com, phonearena.com, gsmarena.com, plus.google.com, androidheadlines.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Frouzman
Proboha lidi co je s vámi vždyť hd displej je na telefonu více než dostačující a to,že se Motorola nepožene bezhlavě jako ostatní výrobci za co nejvíce jádry v mobilu taky není zle ,ale naopak jistě to bude mít pozitivní dopad na spotřebu a to je u kvalitního smartphonu více jak čtyři jádra a zbytečný displej fullhd.
Breta
No a u toho procesoru nikoho nenapadlo ze by to mohl byt treba intel? S temito vlastnostmy by to melo byt myslim vyce jak konkurence schopne:).
Cikáda
"Telefon má úhlopříčku displeje kolem 4,5“ nebo 4,6“, takže by to mohlo být i 4,7“, " - Psal toto střízlivý redaktor nebo jak to mám pochopit? :o Čím dál více mne tento web udivuje. :)
Peter SK
Ono ak cena bude zhruba 330eur (neviem presne v ceskych asi 9600k). Tak je to zodpovedajuca cena vykon ,ale pokial to ma dvojjadrak tak vyssia cena stoho urobí vec nad ktorou ani blazni nebu uvazovat!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze