O2 spouští 800MHz LTE v místě konání Benátské noci

4

V pátek 25. července, tedy dnes, spustí O2 síť LTE na frekvenci 800 MHz v místě konání festivalu Benátská noc (areál Vestec v Liberci). LTE síť zajistí v tomto místě mobilní vysílač, který zde bude fungovat pouze do skončení celého festivalu.

O2 se rozhodlo zpříjemnit návštěvu všem, kteří se budou účastnit festivalu Benátská noc v areálu Vestec v Liberci. Spustí zde totiž díky mobilnímu vysílači sítě LTE na frekvenci 800 MHz. Tento vysílač zde bude fungovat po dobu celého festivalu, po jeho ukončení se však ukončí i činnost LTE vysílače.

O2 zpřístupňuje LTE na 800 MHz v místě konání festivalu Benátská noc

I přesto, že maximální přenosová rychlost LTE u O2 je 185 Mb/s, mobilní vysílač v areálu Vestec zprostředkuje maximální přenosovou rychlost 75 Mb/s. Používání se nijak neliší od standardního pokrytí, zákazníkům O2 tedy postačí nový typ SIM karty, která LTE podporuje, mobilní zařízení s LTE a samozřejmě také datový balíček.

Seznam všech zařízení, které má O2 v nabídce a LTE sítě podporují, naleznete přímo v nabídce společnosti. O2 se nezapomnělo ani pochlubit, že v měsících květen a červen bylo průměrné surfování pomocí LTE právě u O2 nejrychlejší z řady T-Mobile, O2 a Vodafone, potvrdily to výsledky měření serveru DSL.cz. Z celkového hlediska však na prvním místě stále zůstává T-Mobile.

Zdroje: o2.cz

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
festivaly frci ale pokryvani moravy vazne, v lte mape ctu je toho ale setsakra malo co ma O2 v budovani... zasrana parodie jako z dob 3G...
Lubos
Zajímalo by mě, kdy přestane
O2 okradat zákazníky a udělá pořádný datový tarif i pro předplacenou kartu. A nebude si účtovat 90kc za 40mb za týden, aby mela tato služba využití.A bude mít i SIM která bude moci používat NFC platby.
O2 neuživatel
Vypadá to, že komplet technika našich 3 operátorů je složená na vozejku, připomíná to doby legendární Jednoty a tzv. pojízdných prodejen

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze