O2 představilo novou roamingovou nabídku: slevy a překvapení navíc

2

Operátoři se museli podrobit nařízení Evropské unie, které zvýhodňuje volání v rámci roamingu, jako poslední z naší velké trojice představil svoji nabídku operátor O2. Ten v zóně 1 od 1. 7. zlevní nejenom volání, ale také SMS, MMS a data. Navíc přišel s překvapením: v zahraničí si můžete zvolit operátora, kterému budete za jeho služby platit přímo.

Nepřehlédněte:

O2 konečně ukázalo svoji roamingovou nabídku, která podléhá nařízení Evropské unie. Nově tak vyjde odchozí hovor vzóně 1 (EU + Norsko, Lichtenštejnsko, Island a San Marino) na 6,30 Kč za minutu, příchozí vás pak vyjde na 1,65 Kč za každou minutu. Cena SMS se zastavila na 1,95 Kč, cena za 1 MB je pak stejná jako odeslání MMS zprávy, konkrétně tedy 6,60 Kč. Sleva se pochopitelně týká pouze zóny 1, v ostatních zónách se žádné změny neudály.

O2 představil svoji roamingovou nabídku platnou od 1. července

O2 má však nadále v nabídce roamingový tarif Volání bez hranic, zde je jednotná cena 3,90 Kč za minutu hovoru (odchozí i příchozí), tak také za SMS. V EU se navíc neplatí žádný sestavovací poplatek (ten je jinak 50 Kč, respektive 80 Kč) a tak se tato možnost vyplatí především těm, kteří ze zahraničí často volají.

Slevy ale nejsou vše, co O2 představilo. Novinkou je možnost platit za využívané služby místnímu operátorovi, a to bez nutnosti shánět jeho SIM kartu. Tuzemský turista tak bude moci nakupovat služby za stejné ceny, jaké jsou nabízeny místním, samozřejmě záleží také na tom, jestli se operátor daným podmínkám uvolí.

Cílová země EU * Původní cena Nová cena
Odchozí hovor 7,45 Kč 6,30 Kč
Příchozí hovor 2,15 Kč 1,65 Kč
Odeslání SMS 2,45 Kč 1,95 Kč
Odeslání MMS 9,60 Kč 6,60 Kč
Internet (Kč/MB) 14 Kč 6,60 Kč

* EU + Norsko, Lichtenštejnsko, Island a San Marino (Švýcarsko není zahrnuto)

Služba nese název Oddělený roaming a lze ji využít dvojím způsobem. Buď budete zahraničnímu operátorovi platit pouze za data, ale za SMS, volání a MMS pak budete stále platit O2 anebo budete platit veškerou svoji útratu přímo zahraničnímu operátorovi. Pro roamingové služby mimo EU pak i nadále zůstáváte zákazníky výhradně O2, nabídka tedy platí opět pouze na území EU.

Služba „Oddělený roaming“ je zdarma, neplatíte ani za aktivaci a ani za vedení, zkrátka zaplatíte pouze tu částku, kterou u cizího operátora utratíte. Ač zní tato služba velice lákavě, vše závisí na domluvách se zahraničními operátory, do té doby ji zákazníci asi ve velké míře využívat nebudou. Co říci závěrem? O2 nabídkou jistě překvapilo, ani ne tak cenami, které jsou srovnatelné s Vodafonem a T-Mobilem, ale hlavně službou Oddělený roaming, ve které se už teď skrývá velký potenciál.

Zdroje: o2.cz

Diskuze ke článku
ferda
jojo, zacina se blizit zruseni roamingu v EU :)
Krait
Od koho jste zas obšlehli ty ceny? Na odkazovaných stránkách O2 nic takového není..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze