Nový virtuál Koruna Mobil přichází: volejte všem vždy za 1 Kč

19

Na český trh vstoupil po delší době další virtuální operátor, který se pokusí strhnout pozornost na sebe. Jmenuje se Koruna Mobil, funguje v síti operátora Vodafone, a šanci zaujmout rozhodně má. Nabízí totiž volání do všech českých sítí za 1 Kč za minutu. Nikdy však nic není bez háčku a ten tady spočívá například v měsíčním poplatku za vedení SIM karty.

Koruna Mobil

Virtuální operátor Koruna Mobil působí v síti Vodafonu na platformě společnosti DH Telecom a hodlá poskytovat předplacené služby. Už ze samotného názvu operátora může být zřejmé, čím bude chtít zaujmout. Pojďme se tedy na nabídku podívat.

Kamkoliv za korunu, ale...

Hlavním lákadlem, na které operátor sází, je volání do všech sítí v České republice za 1 Kč za minutu. To nezní vůbec špatně, avšak pohled do podrobného ceníku situaci trochu kazí. V prvé řadě zde máme měsíční poplatek za vedení SIM karty. Naštěstí není nijak velký a činí 25 Kč. Další ránu zajímavé akci pak zasazuje tarifikace. Koruna Mobil totiž hovory počítá nepříliš férovým způsobem 60+60, tedy každou minutu celou. Pokud například provoláte 61 vteřin, už platíte rovnou dvě celé minuty.

služba cena
měsíční poplatek 25 Kč
volání kamkoliv v ČR 1 Kč / minutu
SMS kamkoliv v ČR 1,50 Kč
MMS zpráva v ČR 10 Kč

Nízká cena za volání je vykoupena i dražšími službami. Naštěstí se to netýká SMS zpráv, kdy je cena za zprávu 1,50 Kč. Pokud však posíláte MMS zprávy, Koruna Mobil pro vás nebude to pravé. Cena jedné MMS zprávy je totiž 10 Kč. Plusem pro operátora může být fakt, že zákaznickou linku má ve své síti zadarmo a pokud k němu přivedete svého kamaráda, získáte vy i on bonus 50 Kč k vašemu kreditu. Ten lze jinak dobíjet přes terminál Sazky, klasickými kupóny nebo přes Českou poštu.

Datová nabídka

Koruna Mobil si zakládá na levném volání, byť jak jsme si ukázali, ve výsledku už tak levné být nemusí. Ostatní služby jdou stranou a to se týká i datových balíčků, byť v nabídce nechybí. Cenově však nijak nezaujmou. Základem je denní balíček 25 MB za 25 Kč. Poměrně drahý je pak balíček 500 MB za 350 Kč, stejně jako balíček 1 GB za 500 Kč.

Datový balíček cena
25 MB / 24 hodin 25 Kč
150 MB / měsíc 150 Kč
300 MB / měsíc 250 Kč
500 MB / měsíc 350 Kč
1 GB / měsíc 500 Kč

Pokud vás nabídka Koruna Mobil zaujala, můžete si SIM kartu pořídit v síti prodejen DT Traficon, které najdete v podstatě v každém menším městě. V prodeji by se měly objevit již příští týden. Během září operátor slibuje zprovoznění objednání SIM karty on-line. Samozřejmě je také možné k operátorovi přejít se svým stávajícím telefonním číslem.

Zdroje: Tisková zpráva Koruna Mobil

Diskuze ke článku
René
1GB za 500,-...... Chachááá
Karel
Vábnička na důchodce. Tarifikace 60+60, měsíční poplatek, data masakrálně drahá
duchodce 70let..
Prdoch má příjem hovoru gratis jakoukoliv předplacenku z nula kreditem..U mě tloustne Gorila a když zcepení po zdražení banánu,tak mám Kaktus kombinaci s Odorikem..No a protože v zaprdlém kráteru je extrement pokrytí,tak v dual mob. mám Studentfone za 5 kaček 24hod data...A když se podělá vše,vytáhnu zpoza baterie bleskmobil a prokletou dvacku do pulnoci za data obětuji...Tot vše...Máte pro mě sbírku na pohřeb???
Karel 1
Já mám 1+1, 1.50kč./min. do cizích/vlastní 0.50kč./min./dobíjení 200kč.,1 krát za 3měsíce, příjem hovorů v EU zdarma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze