Nový virtuál Dragon Internet: neomezené volání za 498 Kč

4

Počet tuzemských virtuálních operátorů se již pohybuje okolo třiceti, přece ale příval těch nových stále neustává. V dnešním článku si představíme čerstvou novinku Dragon Internet, virtuála, který bude jasnou volbou pro zájemce o neomezené volání a SMS, kteří nepotřebují příliš dobrou nabídku v oblasti mobilního internetu.

V první polovině tohoto roku jsme se nedočkali jen roky očekávaného vstupu většího počtu virtuálních operátorů na náš trh. K rozbouření stojatých vod našeho telekomunikačního trhu přispěla nemalou měrou také stávající trojice plnohodnotných GSM operátorů, kteří se rozhodli výrazně snížit ceny za takzvané neomezené „flat“ tarify. Ty obsahují libovolný počet provolaných minut, stejně tak SMS zpráv a také, již omezenou, porci dat. Pohled na jejich nabídku nabídne tabulka níže.

Přehled základních flatů od českých plnohodnotných operátorů

Název tarifu Data v ceně Cena měsíčně vč. DPH
Vodafone RED 1 500 MB 699 Kč*
T-Mobile S námi Síť Nesíť 1 500 MB 749 Kč*
O2 Free CZ 1 000 MB 749 Kč*

*Uvedené ceny jsou platné pouze v případě úvazku na 24 měsíců. Bez smlouvy je tato cena navýšena cca. o 20%.

Oproti dřívějším rokům, kdy se ceny za flaty pohybovaly nikoliv v řádu stovek, ale tisíců korun měsíčně jsou výše uvedené ceny rozhodně velkým krokem vpřed. Operátoři bohužel nepřipravili variantu pro ty, kteří nepotřebují data vůbec a nebo jen občas. Tuto díru na trhu spatřil před několika dny spuštěný operátor Dragon Internet.

Neomezeně volat a psát pod 500 Kč měsíčně

Dragon Internet přichází celkem se čtyřmi tarify. Cena začíná na 80 Kč měsíčně u nejnižšího tarifu a končí na 498 korunách u nejvyššího. Cena za minutu hovoru i jednu SMS je u tří „omezených“ tarifů mimochodem stanovena na hodnotu 1,50 Kč, což určitě zní zajímavě i s přihlédnutím k tomu, že Dragon používá tarifikaci 60+1, tedy první minutu účtuje celou a následující již po sekundách. Ovšem pozor. Tato cena je až za minutu hovoru či jednu SMS nad rámec volných jednotek v rámci tarifu. V rámci 30 volných minut u nejnižšího tarifu za 80 Kč se tak dostanete na 2,60 Kč za minutu. Pokud byste si vybrali 80 volných minut vyššího tarifu za 148 Kč měsíčně, bude vás stát minuta hovoru 1,85 Kč.

Základní tarify operátora Dragon Internet

Tarif Volné minuty Volné SMS Volná data Cena volání/SMS Cena měsíčně vč. DPH
MobilCall 30 30 0 0 1,50 Kč 80 Kč
MobilCall 100 80 nebo 20 20 nebo 80 0 1,50 Kč 148 Kč
MobilCall 100Net 80 nebo 20 20 nebo 80 100 1,50 Kč 228 Kč
MobilCall NoLimit neomezeně neomezeně 0 0 Kč 498 Kč

Výhodné ceny za volání a SMSky jsou vykoupeny jednoznačně nepříznivou nabídkou dat, což je ovšem současně dobrá zpráva pro spoustu lidí, kteří data příliš nepotřebují. První dva tarify neobsahují data vůbec, třetí tarif Mobil Call 100 Net pak nabídne za 228 Kč měsíčně 100 MB FUP. Nejvyšší tarif s neomezeným voláním a SMSkami data samostatně také neobsahuje, ovšem lze si vybrat z nabídky čtyř balíčků, které jsou ale zároveň dostupné jen a pouze pro tento vybraný tarif.

Datové balíčky k tarifu MobilCall NoLimit

150 MB* 400 MB* 1 000 MB* 3 000 MB*
79 Kč 99 Kč 169 Kč 249 Kč

*Po vyčerpání FUP se rychlost internetu sníží na 16 Kb/s

Suma sumárum. Pokud vám stačí menší porce dat a častěji potřebujete volat a posílat textovky, je pro vás Dragon Internet na českém trhu jasnou volbou. Plusem je dále určitě dobré pokrytí (operátor pracuje v síti T-Mobilu), absence dlouhého úvazku (výpovědní lhůta jsou 3 měsíce) a také poplatků za převod či aktivaci čísla, kterých se někteří konkurenční, nově spuštění virtuálové nevyvarovali. Svým způsobem příliš neobvyklá je také možnost si u nižších tarifů vybrat podle svého uvážení buď mezi větší porci volných minut a nebo volných SMS. K výhodnějšímu flatovému tarifu se v současné době jako běžný nefiremní zákazník pravděpodobně nemáte šanci dostat.

Zdroje: dragon.cz

Diskuze ke článku
Zdeněk1
Bohužel je to operátor na Hypotéku a nelze si výdaje ošéfovat sám !!!
Jiri
Tak takoveho operatora nepotrebuju, me zajimaji pouze data! Kdyby radeji nekdo prisel s nabidkou omezeneho volani a SMS a neomezene data.
Honza
Konečně někdo, kdo přišel s flatem bez dat. Žádný z operátorů mi to nenabídl. No a kdo potřebuje, tak si k tomu přikoupí 3000 MB dat a má to levnější než stavající trojka.
Mates
Tak jestli jsem to dobře pochopil, tak ty balíčky dat jsou jenom pro ten neomezený tarif? Takže zase něco.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze