Nový iPad má baterii s kapacitou 11666 mAh, o 70% více než iPad 2

14

Zajímá vás, jak velkou kapacitu musí mít baterie u nového iPadu, aby ho mohla udržet v provozu tak dlouho, jako u iPadu 2? Udržet v chodu nový velký retina displej a výkonný čipset něco stojí, baterie má oproti iPadu 2 o 70% více kapacity.

Společnost Apple uvedla, že výdrž nového iPadu bude stejná, jako u současného iPadu 2, čili přibližně 10 hodin. Vzhledem k tomu, že má mnohem výkonnější hardware a lepší displej, bylo jasné, že se stávající baterií není něco takového možné. iPad 2 má baterii s kapacitou 6944 mAh / 25 Wh, kapacita baterie u nového iPadu je o 70% vyšší, konkrétněji 11666 mAh / 42 Wh.

Nový iPad

Podíváme-li se na Macbooky od Apple, zjistíme, že má nový iPad vyšší kapacitu, než jedenáctipalcový Macbook Air (35 Wh), a téměř se blíží kapacitě třináctipalcového Macbook Pro (45 Wh). Aby se baterie do tabletu vešla, Apple zmenšil velikost motherboardu tablet je i něco tlustší. Díky této vysokokapacitní baterii je těžší než iPad 2 (o 49 gramů), ale pořád je lehčí, než originální první iPad (713 g). Pokud by novému iPadu zůstala stejná baterie, jako je u iPadu 2, vydržel by méně jak 6 hodin.

Srovnání kapacity baterií u produktů Apple

Hmotnost u iPadu 2 je perfektně vyvážená tak, aby se pohodlně držel v ruce a nepřevažoval se. Snad se to samé podařilo i u iPadu nového. To se dozvíme až 23. března, kdy se začne u nás oficiálně prodávat.

Zdroje: zdnet.com, intomobile.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Ten displej NIEJE RETINA !!!!
Ako vznikol názov Retina? Jablko povedalo,že preto lebo to má DPI viac ako 300 a sú tým pádom voľným okom už nepozorovateľné pixeli. Má tento displej DPI cez 300? nemá! Tak nepoužívajte zavádzajúce informácie. Ďakujem
Sasakr
Je to celý šaškárna. Na 22" monitor 1680 × 1050 koukám z asi tři čtvrtě metru a vidím pixely? No nevidím. Takže mám retina monitor.
Martin Pultzner
Ano, přesně tak. I tak se na to dá nahlížet. Název "retina" je opravdu pouze marketingový.
dede
Aj ja mam potom RETINU na Galaxy NOTE? :DD takže možem nazyvat moj displej Super RETINA Amoled :DD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze