Nový design Obchodu Google Play jde do světa

7
Nový design Obchodu Google Play jde do světa
  • Je založen na tzv. „Material Designu“
  • Zjednodušuje ovládání na velkých obrazovkách

Google začal uvolňovat nový vzhled Obchodu Google Play pro všechny uživatele napříč celým Androidem. V následujících dnech a týdnech se ho tak nejspíše dočkáte i vy, pokud se tak už nestalo.

Obchod Google Play

Stejně jako mnoho změn vzhledu se i tato nese v duchu tzv. „Material Designu“, což je hlavní designový jazyk, kterým se při návrhu aplikací snaží Google mluvit a pokouší se to naučit i jiné tvůrce. Nový Obchod je tak ve srovnání se starší verzí jednodušší, vzdušnější, ale stále zde najdeme nadbytek bílé.

Některé změny jsou praktické a reflektují změny v používání mobilních telefonů. Například často používané navigační menu se posunulo ke spodnímu okraji, aby bylo více přístupné majitelům mobilů s větší úhlopříčkou displeje.

Diskuze ke článku
XYZ
Nepřehlednej bílej humus to je, fakt nechápu, kam až hodlá Google zajít. Jestli zruší veškeré ikonky a bude přede mnou bílá obrazovka a na ní budou jen 2 světle šedé šipečky, každá 3 mm dlouhá, aby to bylo dostatečně clean.
\\\\
Už to mám týden a je to hnus. Naštěstí to téměř nepoužívám.
SSSSj
Náhodou super změna
T
Jsou to borci, nejlip nechat jen ikony, zadne popisky, to je nejcistsi ... Jo a idealne kulate, to je nejhezci. Jesteze dole presunuli jen kategorie a ne treba vyhledavaci pole, to prece NIKDO nepouziva ... Jeste by to mohlo evokovat windows mobile ... Od toho dava ruce.pryc i microsoft, proto taky dela ilony kulate na ctvercovych displejich a proto i jeho edge.pro android ma LOGICKY vyhledavaci pole nahore, PROTOZE TAK JE TO PRAKTICKE A NEJLEPSI .... CURAEmrd47S73_+&(337hdrjid8e!!?'!_;!!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze