Nové Snapdragony budou podporovat SafeSwitch

4

Qualcomm ukázal, jakou bezpečnostní funkci připravil pro novou generaci Snapdragonů. Jejím účelem je výrazně ztížit práci zlodějům – takto zabezpečený telefon odolá i hardwarovým útokům, ochrání uživatelská data a zkomplikuje případný další prodej.

Tyto vymoženosti jsou souhrnně nazvané jako SafeSwitch a dočkají se jich Snapdragony 820, 620, 618, 617 a 430. Ke svému běhu potřebuje doplňkovou aplikaci, například spolupráci výrobce, který může jednotlivé funkce zakomponovat do operačního systému. A co všechno pak SafeSwitch dokáže?

Ochrana před únikem dat – hardwarový mechanismus pozná, že se někdo pokouší neoprávněně přistupovat k datům. V takovém případě telefon zamkne. Pokud je zařízení ukradeno nebo ztraceno, půjde jej na dálku uzamknout. Bude tak znemožněn přístup k datům a funkcím telefonu. Zařízení bude možné vyhledat, pokud je aktivní, a vzdáleně vymazat jeho obsah.

Podobné vlastnosti má spousta dnes prodávaných telefonů. U většiny můžeme dosáhnou podobných výsledků například prostřednictvím Správce zařízení Android. Qualcomm však tvrdí, že díky integraci do hardwaru bude jeho řešení o mnoho bezpečnější.

Zdroje: qualcomm.com

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
vzdalene vymazani by melo fungovat na bazi IMEI, ve smyslu pokud by jakakoliv sit na svete detekovala ukradene IMEI, tak by sel do telefonu povel, hard reset a nejlepe nejaky total block. A nazdar. Odemceni v pripade ze by se telefon dostal zpet do ruk majiteli jen skrz servis treba. Dnesni verze vzdaleneho vymazani, zamceni apod. jsou zavisle jen na tom ze telefon bude napojen na net, spatny.
ANO
"Podobné vlastnosti má spousta dnes prodávaných telefonů. U většiny můžeme dosáhnou podobných výsledků například prostřednictvím Správce zařízení Android." ..... aha takze obezlicka pro android.
My, co trochu rozumime IT a neni nam bezpecnost u prdele, pouzivame vyhradne windows phone, kde je tahle "prelomova" funkcionalita soucasti systemu, vcetne SAMOZREJME sifrovani veskereho obsahu, takze po zamceni je telefon nedobytny. Hadam, ze podobne to bude i u nakousnute hrusky ...... dalsi stripek do skladanky, proc v enterprise nasazenich clovek narazi na android asi tak casto jako na automat na kondomy ve Vatikanu:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze