Nové iPhony se začínají prodávat, 5s je vyprodaný

36

Den D je tu, Apple začal prodávat své novinky v podobě iPhonu 5s a 5c. Hned na úvod můžeme prozradit, že iPhone 5s ve své nové barvě Champagne je již všude vyprodaný, opětovná dostupnost se odhaduje na říjen. iPhone 5c takové rekordy zatím netrhá. Oficiální dostupnost novinek v České republice je zatím neznámá.

Den D nastal, Apple začal prodávat své novinky v Apple Store prodejnách v USA, Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Hong Kongu, Japonsku, Puerto Ricu, Singapuru a ve Velké Británii. A zájem o iPhone 5s je buď velký, nebo je naopak telefonů velmi málo.Po pár hodinách hlásí totiž online prodejny dostupnost až v říjnu, což platí především u zlaté verze, která byla vyprodána opravdu během pár chvil. Černá a bílá verze má nastavenou dostupnost na 7-10 dní.

TIP: Podívejte se na oficiální představení iPhone 5s a 5c.

Apple opět boduje. iPhone 5s se prodává velice dobře, zásoby iPhone 5c se však prozatím nijak dramaticky neztenčují.

S podivem ovšem je, že iPhone 5c je všude stále ještě dostupný za 1-3 dny, a to i v Číně, kde se očekával obrovský zájem, především díky nižší ceně. Oficiálně se zatím nepotvrdilo, jestli je tento jev zapříčiněn menším naskladněným počtem iPhonů 5s a naopak vyšším počtem naskladněných iPhonů 5c, to ukáže až čas.

Dostupnost nového iPhonu 5s se nyní přesunula na říjen.

Jisté je, že iPhone 5s opět dokázal zaujmout. Zahraniční recenzenti pějí chvalozpěvy především na dokonalý snímač otisků prstů, který opravdu funguje tak, jak má. Přitom investoři v den představení nebyly tak nadšení, jak se očekávalo, a akcie se propadly na denní minimum. Ale Apple to zkrátka na zákazníky umí dobře zahrát.

Opět se stály fronty...

Co se týče dostupnosti nových iPhonů v ČR, není zatím nic potvrzeno. Dočkat bychom se měli v listopadu, tedy v druhé vlně, která tentokrát přijde pro dalších téměř 100 zemí. Chystáte se na nákup nového iPhonu? A jaká verze/barevná varianta je pro vás ta pravá?

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
jarda
a tos ještě nezkusil windows 8 a třeba lumii 920. Výborné spojení. :-)
Jirka
No, kdyby potřebovala NSA nebo kdokoliv jiný sejmout otisky všem lidem a byla by ochotna zafinancovat výrobu a distribuci takových snímačů do každé domácnosti, tak by to nikdo nechtěl. Proto se na to musí od lesa - nechat si od lidí pěkně zaplatit za to, že mi mohou odevzdat své otisky - a to je hned jiná, to na to přistoupí miliony lidí v první den takové bombastické nabídky. Bojím se bojím, že je už čas na onu velkou potopu ;-)
Arnold
Co si budeme povídat, je to prostě živej organismus...
Richard Beneš
Richard Beneš
Asi bych bral zlatou. Vypadá exkluzivně, a společně se všemi novinkami je to prostě lákadlo. Jen mi pořád nejde do hlavy, proč dávají tak výkonné čipy do mobilů ?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze