Nové iPhony budou nejspíše podporovat Force Touch

4

Vývojáři Applu pracující na nové generaci chytrých telefonů se nejspíše budou kromě vzhledu snažit zaujmout i technickými novinkami, které přispějí k lepšímu ovládání telefonů. Force Touch není v tomto ohledu úplná novinka, ale nasazení do telefonu by mohlo vývoj posunout zase o kousek dál.

Force Touch znají už například uživatelé menších MacBooků. Jejich trackpady dokáží rozeznávat sílu samotného dotyku, a tak se otevírá cesta pro spousty nových gest při ovládání. V případě nasazení iPhonů se spekuluje o tom, že by zvýšený tlak na obrazovku mohl „zapichovat špendlíky“ do mapy, zadávat záznamy do kalendáře, anebo otevírat překladové či výkladové slovníky v případě, že více zatlačíte na slovo v textu.

Force Touch

Pro nasazení této technologie mluví hned několik indicií. Jsou to části kódu v iOS, respektive informace pro vývojáře aplikací, že se jim otevírají nové možnosti ve snímání dotyku skrze obrazovku. Další jsou pak zvýšené objednávky senzorů pro Force Touch, které Apple učinil. Zatím není jisté, jestli se nová technologie objeví v obou dvou nových iPhonech, anebo jen ve větší variantě s přídomkem Plus.

Zdroje: digitimes.com, ubergizmo.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Zbytečnost, namísto toho by mohli udělat něco s tragickou výdrží co iphony mají a spíš bych uvítal zbavení se HB jak se tu psalo nedávno. U macu to něco přinese u telefonu o dost méně, s tímhle mě teda neoslní. Navíc je jisté, že 6S bude mít dva GB ram, což už je pomalu až moc upgradů vzhledem k Applu, možná jedna, max. dvě fíčury a zbytek nechat na ip7.
Strášce Galaxyje
O jéje, už teď živě vidím, jak ovečky ve snaze využít tuto "super hyper kůl fýčr" tlačí svými kopýtky na displeje tak silně, že ty se posléze tříští a působí ovečkám krvavá zranění. Myslím, že to bude #forcetouchglassshattergate. Muhahaha.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze