Nová Škoda Superb umí LTE, Apple CarPlay i Android Auto

21

Tento týden se dočkal své světové premiéry automobil Škoda Superb, který se světu odhalil v pražském Karlíně. Celou událost doprovázel velký zájem médií a ani my vás samozřejmě neochudíme o novinky a jednu premiéru, které sebou nese nová generace modelu Superb. Otázkou je i to, jestli bude tak úspěšný jako jeho předchůdci.

Před pár dny představená Škoda Superb je již třetí generací tohoto modelu. Novinek, které si pro své budoucí majitele připravila, je celá řada a i díky nim by nejnovější generace měla navázat na prodejní úspěchy dvou předchozích generací, kterých se prodalo více jak 700 tisíc.

TIP: Auta a mobily: Škoda Fabia s MirrorLink a SmartGate

Škoda Superb

Nás samozřejmě bude nejvíce zajímat dostupná konektivita a tak se na ní pojďme podívat. Zákazník si bude nově moci vybrat hned ze čtyř palubních systémů. Vrcholné provedení nese název Columbus a nově na přání nabízí integrované vysokorychlostní přípojení k internetu (LTE). Škoda Superb je tak prvním vozem automobilky, který nabízí integrovaný Wi-Fi hotspot s rozhraním LTE.

Samozřejmostí je propojení s chytrým telefonem. Ať už používáte iOS nebo Android dočkáte se svého. Díky systému SmartLink, který zahrnuje rozhraní Mirror Link, CarPlay a Android Auto, můžete aplikace používat na vestavěném displeji ve středovém panelu. Naopak díky systému SmartGate, který si automobilka sama vyvíjí, si můžete do jednotlivých aplikací stáhnout údaje o vašem voze a dále s nimi pracovat.

Apple CarPlay – první pohled z CES 2015

Android Auto – první pohled z CES 2015

Novinkou je také aplikace ŠKODA Media Command. Po připojení chytrého telefonu k integrovanému Wi-Fi síti můžete díky této aplikaci ovládat infotainment systém i ze zadních sedadel a pustit si například vaší oblíbenou skladbu do dvanácti reproduktorů s celkovým výkonem 610 wattů.

Otázkou zůstává, zda si Škoda Superb bude stále držet pouze klasické budíky v kapličce přístrojů nebo rozšíří svou nabídku o displej jako například blízký sourozenec v podobě Volkswagenu Passat.

Zdroje: media.skoda-auto.com

Diskuze ke článku
Patrik Hatas
Patrik Hatas
gratulujem cechom, mozte byt hrdi. to auto vyzera bozsky.
Fakt to po dizajnovej stranke strci pasat do vrecka. luxusna skodovka
fgyfe
jestli se nepletu tak Superb je prvním autem co má android auto a Apple carplay
Míša
Zase budu spíš vrčet. Ale nezdá se Vám, že automobilky zaspaly v čase, když i veřejná doprava(vlaky, busy aj.) již umí delší dobu nabídnout w-lan rozhraní(2-4G brány) a palubní portály?
Macik
Jak to připojení funguje v autě? To si musím asi zřídit další sim jen pro auto, co?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze