Nová Li-Ion baterie od Huawei se nabije na 50 % za 5 minut

8

Jedním z trendů v oblasti baterií pro smartphony je zrychlování nabíjení tak, aby jím uživatelé trávili, co nejkratší dobu. Se zatím posledním příspěvkem v tomto úsilí přišel čínský Huawei, který na 56. ročníku „Battery Symposium“ v Japonsku ukázal prototyp nové generace rychlonabíjecí lithium-iontové baterie.

Huawei

Jedna ze dvou představených baterií měla kapacitu 3 000 mAh, tedy stejnou, s jakou se můžeme setkat v moderních smartphonech, a mohla být nabita na 48 procent za pouhých pět minut. Kromě ní Huawei ukázal ještě druhý prototyp, který se nabil na 68 procent za pouhé dvě minuty, ale ten měl kapacitu pouhých 600 mAh, což je pro smartphony příliš málo.

TIP: Huawei vyrobí P8 za tři dny. Reportáž z čínské továrny Huawei

Baterie je založena na stejné lithium-iontové chemii, kterou používají dnešní akumulátory v mobilních telefonech. Její vylepšení však spočívá v použití nové anody obsahující atomy grafitu, což zrychluje proces nabíjení.

Baterie prošly opakovaným testování, které potvrdilo, že rychlonabíjení není jednorázovou záležitostí. Zrychlené nabíjení ani nijak neovlivňuje jejich životnost a kapacitu.

Zdroje: computerworld.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
marek
A zbylých 50% se nabije za dva dny :)
Filip Havlíček
Filip Havlíček
Ta 600 by chtěla ještě zmensít a dát do wearables. Za minutu nabité hodinky na dva dny už není tak hrozné
Lukáš
Hodně přesvědčivé video XD tak zas nic no.
blue.sun
A vydrží padesát nabití... Vysoké nabíjecí proudy taky nejsou ideální.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze