Nová konkurence pro Teslu? Jaguar ujede až 480 kilometrů

7

Podle dostupných zdrojů se do projektu elektrického auta pustil také Jaguar. Dostupné informace tvrdí, že elektrický Jaguar by měl být schopen urazit na jedno nabití až 480 kilometrů. Roste zde nová konkurence pro Teslu?

TIP: Tesla Motors a Apple. Co vše je spojuje?

Automobilka Jaguar se údajně pustila do vývoje svého elektrického automobilu. Rok od roku se prodejní čísla elektrických vozů zvyšují a tak i britská automobilka v rukách indických vlastníků nechce zůstat pozadu. V USA přijalo legislativu o nulových emisích dalších sedm států, jenž počítají mezi roky 2018 a 2025 s procentuálním nárůstem elektrických automobilů z 5 procent na 15,4 procent. I to může být jeden z důvodů, proč se Jaguar pouští do svého elektrické vozu. Každoročně se zvyšující poptávka a různé legislativy, které se snaží elektrické automobily více a více prosazovat. Například Tesla Motors prodala za rok 2014 kolem 32 000 vozidel a největší trh je pro tuto automobilku samozřejmě USA.

Jaguar

Vývoj elektrického vozu v podání Jaguaru má jistě také ekonomický význam. Technika, kterou si Jaguar sám vyvine může být použitá i ve vozech Land Rover a tím jejich majitel, indický Tata Motors, může ušetřit nemalé finanční prostředky.

Elektromobil s šelmou ve znaku by podle všeho měl být zařazen do kastle modelu F-Pace a na trh by se mohl dostat v roce 2018.

Zdroje: autocar.co

Diskuze ke článku
Milan
Toto je stránka o mobiloch alebo o autách???
citujem zo stranky vydavatelstva ,,Server mobilenet.cz byl založen v roce 2005 a v současné době se jedná o největší samostatný web o mobilních telefonech na českém internetu a celkově třetí nejčtenější server o mobilních telefonech a technologiích v ČR."
Urobte si v tom poriadok a neserte tu ten balast o autách.
Jirka
To je stoprocentně nejlepší věta :-D
...s procentuálním nárůstem z 5 procent na procent 15,4 procent.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze