Nokia XL s pětipalcovým displejem a Androidem v ČR v prodeji

28

Na českém trhu se oficiálně začala prodávat druhá Nokia, jejíž prostředí má základy s operačním systémem Android od Googlu. Jedná se o model XL, který nabízí pětipalcový displej nebo oproti menší Nokii X také větší paměť RAM.

Nokia představila novou řadu telefonů X, které pojí operační systém Android, v únoru na veletrhu MWC 2014. Současně byla představena trojice modelů. Nokia X se již nějaký ten pátek prodává a také jsme v redakci otestovali. Nyní na trh vstupuje Nokia XL, jejíž předností je velký displej s úhlopříčkou 5 palců a větší paměť RAM. Větší model by měl zvládnout i náročnější hry a souběh více aplikací. Dodejme, že z řady X je to na našem trhu vše, neboť s modelem X+ se prozatím nepočítá.

Nokia XL

V oficiálním obchodě Nokia je v tuto chvíli skladem pouze bílá varianta Nokie XL. Postupně by se však výběr měl rozšířit o černou, modrou, zelenou, oranžovou a žlutou variantu. Vybere si tudíž zřejmě opravdu každý. Startovací cena činí 4 290 Kč. S podobnou cenou počítejte i v ostatních českých obchodech.

Technické parametry Nokia XL

Kompletní specifikace
Konstrukce141,4 × 77,7 × 10,9 mm, 190 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 536), autofocus, video: 864 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8225, CPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2014, 4 289 Kč
Diskuze ke článku
Jakub
Mohu se zeptat jaká je jemnost displaye ?
Jirka.S
Už i Nokia (Microsoft) pochopila že v androidu je nejspíš budoucnost a ty jejich wp nikdo moc nechce (tím neříkám že je to třeba špatnej sw) ale s málo aplikacemi a nic moc podporou.
Dan02
Teď budu hovořit jen za sebe, ale já jsem po přechodu na WP našel funkční i vyhovující alternativy pro všechny aplikace, které jsem používal na Androidu. Ano, u dvou aplikací jsem nenašel alternativu zdarma, ale těch celkem 80,- za to stálo. Používám i Android na lowendovém záložním telefonu a celkem velmi slušně vybaveném tabletu. Jsem spokojen s oběma systémy, každý má něco lepší a něco horší - je to věc osobních preferencí. Jediné co mě rozčiluje jsou generalizující výkřiky "WP má málo aplikací", "Android je zalagovanej"! WP má asi aplikací méně, ale třeba aplikace bank jsou skutečně problémem dané banky - nenadávejte MS, že na Vás banka s.e.r.e! Zrovna tak zalagovanost Androidu není většinou chybou Googlu, ale odfláknutou optimalizací ze strany výrobce přístroje. Toť můj názor.
Petr
Děkuji, raději knihu. S vědomím, že je v tom android bych nebyl klidný a čekal kdy mě telefon zradí. Tady by mě nezvyklala ani Nokia.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze