Nokia v říjnu představí model Asha 502 s dvojitým obalem

8

Nástupce velmi oblíbené Nokie Asha 501 - Asha 502 se blíží. Jak bude vypadat a co nabídne? Opět se bude jednat o telefon s přepracovaným prostředím Series 40, těšit se můžeme na podporu 3G, vylepšený fotoaparát, větší úhlopříčku displeje a také zajímavý, inovovaný vzhled.

Nokia Asha 501, která je na trhu již nějaký ten měsíc dostupná, je především v Asii velice oblíbeným zástupcem střední třídy dotykových telefonů bez operačního systému. Možná se na tom podepsal také fakt, že ji Nokia vyrábí i ve verzi dualSIM, což je v poslední době poměrně vyhledávaná vlastnost mobilního telefonu. Telefon přichází s prostředím, které bylo kompletně přepracováno ze Series 40 a je kompletně ovládatelné pomocí dotyků. Zahraniční weby prostředí označují jako vnouče operačního systému MeeGo. Tak například k odemknutí displeje stačí dvakrát poklepat displej. Vnitřnosti telefonu jsou navíc zabaleny v poměrně atraktivním balením.

Nokia Asha 501 se již prodává a zejména v Asii se jedná o velmi oblíbený model. Napomáhá tomu dualSIM varianta.

Není tedy divu, že se chystá nástupce nebo přinejmenším další variantu. Ta se bude jmenovat Nokia Asha 502 a vylepší nejenom některé vlastnosti své předchůdkyně, ale také mírně inovuje samotný vzhled. O čem že je řeč? Nokia Asha 502 opět přichází s polykarbonátovým krytem, ten je však nově složen ze dvou vrstev. Ta spodní je klasická, jak ji známe už z modelu Asha 501. Druhá, svrchní vrstva bude navíc kompletně průhledná, telefon tak působí zajímavějším, futuristickým dojmem. Styl ovládání se nemění. Na přední straně nalezneme pouze jedno hardwarové tlačítko, tentokrát kapacitní tlačítko, o zbytek se postarají vaše prsty.

Nokia Asha 502 přinese lepší funkční výbavu a také zajímavější provedení, kryt je nově složen ze dvou vrstev.

Jak jsem již nastínil, změny se odehrály také uvnitř. Nově se můžeme těšit na větší displej (konkrétně 3,5 palce), vylepšený fotoaparát (5 Mpx včetně LED diody a autofokusu místo 3 Mpx bez AF a přisvětlovací diody) a také na podporu sítí třetí generace. Telefon bude opět k dostání jak ve verzi pro jednu SIM kartu, tak ve verzi dualSIM. Když k tomu přidáme bonus ve formě nízké ceny, úspěch je téměř zaručen.

TIP: Nokia Asha 501: malinká novinka s vydrží až několik týdnů

Telefon by se tak mohl stát dalším prodejním trhákem, hlavně na rozvíjejících se zemích, kde zájemci hledí především na cenu a ne na maximální funkční vybavenost. Dočkat bychom se mohli už v říjnu za zatím nespecifikovanou částku, odle předpokladů se však cena nebude od svého předchůdce příliš lišit. Představení se očekává v říjnu na Nokia World v Abu Dhabi. Co říkáte na model 502 vy, líbí se vám její zajímavé provedení a pokročilejší funkční výbava?

Zdroje: Nokiapoweruser.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
Jiří Hronek
Jiří Hronek
Na fotkách vypadá zajímavě,ale v reálu si nedovedu představit, že by měl vyobrazený telefon odhadem zbytečně o 3 mm a 10 gramů navíc... Ikdyž na některých telefonech jsou i větší zbytečnosti, tady by to asi chtělo trošku průhledné části ubrat, snad bude mít reálný model citlivější pojetí :)
Patrik Škurla
Patrik Škurla
vyzera to zaujimavo, uvidime v realu
Cronos
Neřekl bych, že to je dvojitý kryt. Jen prostě bude kryt vylisován z průhledného PC (polycarbonátu), tak jak se lisují např CD, DVD nebo krabičky na ně a zevnitř budou nastříkané barvou. Takže tloušťka krytu zůstane stejná.
Nejspíš to ale bude dvojstřik - jedno těleso ze dvou vrstev různých barev nebo různých druhů plastu (např. zubní kartáčky - částečně z tvrdého, částečně z měkkého neklouzavého plastu). Takže pokud to budou stejné plasty jen různých barev i to se dá uhrát na celkovou tloušťku stejnou jako u jednolitého materiálu.
popo
Nevite kdy se bude prodavat Nokie 3310??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze