Nokia se vrátí se smartphony, hledá vhodného partnera

44

Smartphony s logem Nokia by se v příštím roce opravdu mohly vrátit na pulty obchodů. Finská společnost nyní hledá vhodného partnera, který pro ní zajistí výrobu, prodej a marketing.

Tisková konference Nokia

Telefony Nokia pomalu ale jistě mizí ze všech trhů, neboť mobilní divize odkoupil Microsoft. Zdá se však, že s logem se příliš loučit nemusíme. Nokia je odhodlaná se na pole smartphonů vrátit již v příštím roce, tedy vůbec nejdříve, jak ji to smluvní dohoda s Microsoftem dovoluje. Na svých stránkách nyní Nokia uvedla, že hledá vhodného partnera, který pro ni zajistí výrobu, prodej, marketing a zákaznickou podporu nových telefonů. Nokia by se na nových telefonech podílela designem a technologiemi.

Výsledkem tedy velmi pravděpodobně bude scénář známý již z tabletu Nokia N1. Samotná výroba bude například probíhat u některého asijského výrobce, avšak s dohledem finské Nokie. Její značka je stále silná a bude zajímavé sledovat, jak se ji povede. Pro jistotu připomeňme, že smartphone s logem Nokia se na trhu může objevit nejdříve ve 4. čtvrtletí roku 2016.

Zdroje: company.nokia.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
fas
tak co daju tam android, preda sa nieco.

len by to chcelo akusi dizajnovu crtu, nieco nove cim by boli nove Nokie typicke.
Nielen vyrobit placku podobnu iphonu a hodit tam logo.
/Superuser
to je dobře sám používám Nokii X s droidem finskou nedám na ní dopustit ve spolehlivosti
michal
Mohli by koupit svou bývalou divizi od MS když to MS odepisuje třeba by to dali lacino.....
Xzeit
5" RGBW AMOLED FULL HD DISPLEJ (podporující GS-Glance Screen), Snapdragon 810 + 3GB RAM, 64GB interní paměti + microSD karty a nebo aspoň 128 GB interní bez karet....fotoaparát 50 MPx pureview s OIS a světelností tak 1,8 aspoň, SAMOZŘEJMĚ XENONOVÝ BLESK + POŘÁDNĚ SVÍTIVÉ LED, 4 HAAC mikrofony umístěné na správných místech (tam v případě Lumie 1020 konstruktéři asi zaspali), samozřejmě maximum čidel, akumulátor aspoň 3500 mAh+bezdrátové dobíjení.... a zvýšenou odolnost IP68!!!!! Pokud jsem na něco zapomněl, prosím doplnit!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze