Nokia prodává své hlavní sídlo ve Finsku, ale pronajme si ho zpět

17

Finská Nokia dnes vydala tiskovou zprávu, ve které potvrzuje to, o čem se ví už od října. Prodává své hlavní sídlo v Espoo ve Finsku, nicméně stěhovat se neplánuje.

Hlavní sídlo Nokie ve finském Espoo

Finanční situace v Nokii poslední dobou rozhodně není ideální. Finský výrobce se proto snaží shánět peníze, kde se jen dá. Nyní došlo i na jeho hlavní sídlo v Espoo, ve Finsku, ve kterém sídlí od roku 1997, a které navrhl architekt Pekka Helin. O údajném prodeji jsme vás informovali již dříve. Nyní vše potvrdila sama Nokia. Sídlo o rozloze 48 000 m2 bude prodáno za 170 miliónů eur. Částka je poměrně nízká v kontrastu s dřívějšími odhady, které tvrdily, že by prodej Nokii mohl vynést 200 až 300 miliónů eur.

Celý prodej by měl být dokončen ještě v letošním roce, avšak neznamená to, že by se Nokia snad stěhovala. I nadále bude sídlit ve stejné budově, kterou si dlouhodobě pronajme. Jak sama Nokia tvrdí, vlastnění obřích nemovitostí není mezi prioritami výrobce mobilních telefonů.

Zdroje: press.nokia.com

Diskuze ke článku
Franta
Ať to radši zavřou, stejně ty jejich telefony jsou dobrý možná tak do střelnice.
karlos
:-D :-D ferko me docela pobavil :-D
Melisko
predaju si budovu a budu platit podnajom? neviem ako chcu na tom usetrit.
Sun
No Fero má pravdu, momentálně mají rozhodně nejlepší železo :) To, že vsadili na nedoladěný systém se spoustou omezení je už věc druhá :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze