Nokia Lumia 930 s 5 palci na obzoru: vycházet bude z Lumie 929

28

Nokia minulý měsíc poprvé zabrousila do neprobádaných vod tabletofonů. Představila hned dva šestipalcové telefony. Tím ji však v produktové řadě vznikla mezera kolem pěti palců, kterou by původem finský výrobce jistě chtěl brzy zacelit. Brzy se tak zřejmě dočkáme Lumie 930 s pětipalcovým displejem a vysokým výkonem.

Nokia chrlí nové telefony jako na běžícím pásu a mnohdy se zdá, že je jeden model nahrazen dříve, než se vůbec začne prodávat. Při pohledu na portfólio je však vidět, že Nokia razí vícero kategorií. Jakousi vlajkovou lodí budiž Lumia 925. Jsou zde však i lépe vybavené Lumie, jako skvěle fotící Lumia 1020 a obří Lumia 1520, která však již patří mezi tabletofony. Nokii tak celkem logicky chybí model s úhlopříčkou displeje kolem pěti palců, která je dnes u vlajkových telefonů oblíbená a nejvíce používaná. Ten by měl být ztělesněn v podobě nástupce Lumie 925.

Nepřehlédněte: Obrovská Nokia Lumia 1520 se špičkovou výbavou naživo (video)

Aktuálně nejvybavenější Lumie

Prozatím můžeme jen spekulovat, jaké označení výrobce použije. Nicméně máme z čeho vycházet. Pro amerického operátora Verizon se chystá Lumia 929, o které je známo poměrně dost informací. Půjde o špičkový telefon s pětipalcovým displejem, na kterém bude operovat rozlišení 1920 × 1080 pixelů. Výkon zajistí procesor Snapdragon 800 se čtyřmi jádry a taktem 2,2 GHz. Samozřejmostí jsou 2 GB RAM a 32 GB interního úložiště. Bohužel opět mají chybět paměťové karty. Naopak dojde na bezdrátové nabíjení se standardem Qi, LTE, NFC nebo operační systém Windows Phone 8 s aktualizací Lumia Black.

Nokia Lumia 929

Špičkový bude fotoaparát, který bude zřejmě do značné míry vycházet z fotoaparátu Lumie 1520. Čekejme tudíž 20megapixelové rozlišení a technologii PureView. Dostat by se mělo rovněž na duální blesk. Rozměry Lumie 929 mají být 136,5 × 71,4 × 10,5 milimetrů, přičemž hmotnost se zastaví na 166 gramech.

Velmi podobné parametry, dost možná zcela shodné, by mohla nabídnout i globální verze Lumie 929, která by se mohla označovat Nokia Lumia 930, a která by se měla stát novou vlajkovou lodí. Vzhled telefonu se zřejmě bude mírně lišit od verze pro amerického operátora. Jak by se vám nová vlajková loď Nokie s touto výbavou líbila?

Zdroje: wpcentral.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Hm... Mne u Nokie začína v ponuke chýbať špičkový "normálny" mobil s uhlopriečkou 4.3 až 4.5. Lebo ako sledujem vývoj FullHD ide do 5 a 6 palcových mobilov. Čo je škoda.
Vojta Tlustý
Vojta Tlustý
To by mohl být dobrý telefon na upgrade L920. Zní to zajímavě.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Naposledy upraveno: 6. 11. 2013 13:34
4,5" pre mňa málo a 6" je už veľa, takže 5" by mohlo byť v pohode :) no každopádne som zvedavý ako to dopadne s distribúciou pre SR a ČR, či nie ako s 928 a ostatných modelov :)
Jirkaone
Toto chci - ale s "plnotučným" PureView s 41MPx. Zatím vydržím s 920kou a koupím na vánoce (či po nich) 2520ku s klávesnicí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze