Nokia Lumia 910 a 1001: první s Windows Phone 8?

3

Uvedení Windows 8 a Windows Phone 8 na trh se pomalu blíží, a tak se budeme postupně setkávat s novými úniky informací o zařízeních nesoucích tento systém. Dnes zde máme první dvě zajímavé informace týkající se Nokií se systémem Windows Phone.

Vývojáři mají u Nokie mimo jiné k dispozici nástroj RDA tool, který jim umožňuje vzdálené připojení k telefonu v sídle Nokie, díky čemuž mohou svou aplikaci otestovat na dálku na reálném zařízení. Čas od času se však vyplatí vzdáleně zapnout Bluetooth a prozkoumat, jaké že telefony se v sídle Nokie v dosahu nacházejí. Uniklé informace získané tímto způsobem je nutné brát s velkou rezervou, protože je velmi jednoduché Bluetooth název zařízení změnit. Už minulý rok ale tímto způsobem unikl název Lumie 900 a nyní zde, jak se zdá, máme dvojici nových zařízení. Jsou skutečná?

TIP: přečtěte si první dojmy z Nokie Lumia 900

Současná vlajková loď Nokia Lumia 900 dostane brzy nástupce. A možná ne jednoho...

Prvním z takto objevených telefonů je Lumia 910, jejíž označení napovídá, že by se mohlo jednat o vylepšený model Lumia 900. Vzhledem k vysoké číslici bychom se mohli dočkat Windows Phone 8, HD displeje nebo dvoujádrového procesoru. Některé zdroje tvrdí, že se jedná pouze o variantu modelu Lumia 900 pro americký T-Mobile, to však vzhledem k dosavadní strategii (shodná označení pro celý svět) nedává příliš smysl.

Nokia Lumia 910: první zmínka skrze vzdálené vyhledání Bluetooth zařízení

Druhým telefonem objevený vzdáleně přes RDA je Lumia 1001. Zajímavý je její název, protože porušuje dosavadní číslovací schéma Nokie a místo 3místného přináší 4místné označení. Naznačovat by to mohlo opravdu špičkově vybavený telefon v podobě nové vlajkové lodi pro podzim 2012. Pokud je zařízení reálné, můžeme se zcela určitě těšit na HD displej, vícejádrový procesor, velkou paměť a špičkový fotoaparát, možná již s technologií PureView, u které Nokia potvrdila, že se jí dočkáme v upravené formě i v řadě Lumia.

Nokia Lumia 1001: první zmínka skrze vzdálené vyhledání Bluetooth zařízení

Nic jiného než číselná označení zatím neznáme, časem ale jistě uniknou další informace. Těšíte se na nové Nokie Lumia s výbavou, která bude srovnatelná se současnými špičkovými Androidy?

Zdroje: mynokiablog.com, techcrunch.com