Nokia Lumia 825: chystaný tabletofon s 5,2palcovým displejem

22

Finská Nokia se chystá výrazněji vtrhnout do vod tabletofonů. První vlaštovka je již na světě a další se v podobě Lumie 825 chystá zřejmě na přelomu roku. Dočkáme se čtyřjádrového procesoru a displej naroste na 5,2 palce.

Telefony s velkou úhlopříčkou jsou dnes oblíbené. To si uvědomila již většina výrobců. Do rozjetého vlaku se chystá naskočit také finská Nokia se svými Lumiemi. První náznak už je na světě a jmenuje se Lumia 625, která nabídne 4,7palcový displej. Komu je to však stále málo nebo prahne po více vybaveném modelu, dočká se. Jen to potrvá o nějaký ten měsíc déle.

Spekuluje se o Lumii 825, která by měla nabídnout 5,2palcový displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Navíc bude operační systém Windows Phone 8 pohánět čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 Ghz. Jak jistě víte, současné telefony se systémem od Microsoftu nepodporují více než dvoujádrové procesory. To nám pomáhá rozluštit hádanku, kdy se Lumie 825 dočkáme. Zřejmě dorazí až spolu s aktualizací systému GDR3, která přinese podporu vícejádrových procesorů nebo vyšších rozlišení displeje. V další výbavě by měla figurovat podpora a NFC a v závislosti na trhu i slot pro dvě SIM karty.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Majo
No trošku ma zaráža, že to nebude ponúkať FullHD displej, ktorý by pri tejto aktualizácií už WP8 mal ponúkať nie ? ... myslím si, že na 5.2" uhlopriečku by to bolo oveľa lepšie ako 720p.... navyše by tam bolo možné napchať aj viac dlaždíc nie ? ... no uvidí sa, ono to aj tak pravdepodobne nokia zahrá na dobrú cenu
Madmaxkimi Madmaxkimi
Madmaxkimi Madmaxkimi
To je tak když je windows brzdí v rozletu, a banda zabedněnců si to nechce připustit... chtělo by to android aby přišla svoboda... potom by Nokia všem konečně ukázala že nepatří do starého železa... GO NOKIA GO...
Ar
Určite je to rozlíšenie 1280×720? Nepomýlil si zase niekto pomer strán?
l0lz
Odkiaľ máte, že wp nepodporuje viac ako 2-jadrový cpu? veď predsa WP 8 podporuje až 64 jadrove cpu, bolo už aj pár takých článkov, len neviem či to bolo tu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze