Nokia drží téměř 90% podíl mezi telefony s Windows Phone 8

14

Ačkoliv se finské Nokii nedaří jako dříve, přesto vládne. Alespoň mezi telefony s operačním systém Windows Phone, kde v podstatě nemá žádnou konkurenci. Nejrozšířenějším modelem je pak rovněž se značným náskokem nejlevnější Lumia 520.

Nokia logo

Po nějaké době se opět pojďme podívat na koláče operačního systému Windows Phone a jednotlivých modelů, které vytváří společnost Adduplex. Zobrazená data platí pro říjen 2013.

Začněme zřejmě tím nejzásadnějším a to je podíl jednotlivých výrobců telefonů s Windows Phone 8. V tomto ohledu je vše zcela jasné, neboť zde vládne Nokia, jejíž podíl zřejmě brzy dosáhne 90 %. Aktuálně je to 89,2 %. S obrovským odstupem je druhé HTC s podílem 7,7 %. Zbylá tři procenta si dělí Samsung a Huawei, kteří mají v nabídce vždy jen jeden model.

Windows Phone 8
Podíl jednotlivých výrobců s Windows Phone 8

Nejrozšířenějším modelem je Nokia Lumia 520 a to při srovnání všech Windows Phpone telefonů, i při porovnání pouze telefonů s Windows Phone 8. Její podíl se pohybuje kolem 30 %. Překvapením je možná druhá příčka donedávna vlajkové lodi Lumie 920. Za její populariotu by mohlo stát rapidní snížení ceny, což zvýšilo zájem zákazníků. Nejúspěšnějším telefonem, který nenese logo Nokia je HTC 8X.

Podíl jednotlivých modelů

Zdroje: blog.adduplex.com

Diskuze ke článku
MAge
Mezi slepými je jednooký králem...
Nightmare
Medzi WP moze byt....ja by som ju rad videl aj s Androidom...kde su tie casy ked Nokia bola na prvych miestach :/
Ale vždyť je to jedno ..
jestli Sony, LG nebo Samsung ... Vždyť jsou to většinou stejně jen za, za, za, zasekané a, a, a, Androidy ...
dominik
Ja mam samsung ativ s a jsem spokojeny.pamet,hd display,baterie a vykon je proste luxusni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze