Nokia chystá nástupce Lumie 920: bude mít lehké hliníkové tělo

12

Nokia Lumia 920 se ještě nestačila na trhu ohřát a na svět začínají pronikat informace, že se chystá nástupce. Ten by měl údajně odstranit pravděpodobně nejčastěji zmiňovanou vadu na kráse poslední Lumie, kterou je objemná konstrukce a vysoká hmotnost. Začíná čekání na Nokii s kódovým označením Catwalk, která nabídne hliníkovou unibody konstrukci.

Každý fanoušek finské Nokie si jistě pamatuje na skvělé modely Nokia E7 nebo Nokia N8. Zatímco hardwarová výbava rozhodně nebyla ta úplně nejvyšší, rozhodně se mohly pyšnit naprosto špičkovou konstrukcí. A právě konstrukce je parametr, který bývá často vytýkán současné vlajkové lodi finského výrobce. Kvalita zpracování je sice špičková, ale Nokia Lumia 920 je opravdu slušný kus telefonu, hmotnost 185 gamů mluví za vše.

Oficiální snímky Nokia Lumia 920

Právě tento parametr by však podle nejnovějších uniklých informací měla napravit údajně připravovaná Nokia s kódovým označením "Catwalk". Nokia Catwalk by měla pravděpodobně nabídnout nejen operační systém Windows Phone a parametry srovnatelné s modelem Nokia Lumia 920, případně o něco lepší, ale především bychom se měli dočkat zcela nové konstrukce, respektive hliníkové unibody konstrukce. Vrátit by se tak mohly doby, kdy vás vaše Nokia příjemně chladila v ruce.

TIP! Nokia Lumia 920: nedostupná vlajková loď v redakci

Předem je však potřeba říct, že Nokia Lumia 920 rozhodně není co se konstrukce týče žádné ořezávátko. Konstrukci má skutečně solidní, podobně jako například model Lumia 800 nebo Nokia N9. Rozdíl je však v tom, že s využitím kovových materiálů bude moci být tělo nejen tenčí, ale především lehčí. Jaký materiál byste raději zvolili vy? Je vám sympatické polykarbonátové tělo dnešních Lumií nebo byste raději viděli návrat kovových konstrukcí ale Nokia N8 a Nokia E7? Nové Nokie Lumia s hliníkovou konstrukcí bychom se mohli dočkat už na MWC v Barceloně. Je však možné, že se ukáže až později, protože zdroje mluví o příchodu na trhu kdykoliv v roce 2013.

Zdroje: slashgear.com, pocketnow.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Detailista
SGS3 má taky tělo z polykarbonátu, je větší a má silnější baterku, přesto je o 32 gramů lehčí. Jste si jistí, že je vysoká hmotnost L920 určena materiálem těla?
standa
Á další telefon, o kterém budeme vědět déle jak půl roku,ale stejně si ho nebudeme moci koupit...což je škoda.
Kewl
Bytelnost L920 mě taky děsí. Líbí se mi ale L820 - pro mne ideální tvar a velikost. Kdyby měla rozlišení displeje na L920 a uměla i podobně dobře fotit za zhoršených světelných podmínek (kdy foťák na mobilu využívám naprosto nejčastěji), tak je to pro mně jasná volba.
Damion
aby vás tech pár gramů v ruce náhodou nezabilo :D podle mě dost nepodstatnej parametr hodnotit telefon podle toho že támhle ten má o 10gramů míň
E7 s WP8 tak to bych sakra bral klidně bych za ní dal 25 000

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze