Nokia C3: Wi-Fi a Facebook za tři tisíce

1

Finové představují nový telefon s prostředím Series 40 a QWERTY klávesnicí. C3 se zaměřuje na Facebook, Twitter, e-maily a dobře poslouží i na poslech hudby či surfování webem díky Wi-Fi. Pro mladé jako stvořená?

Nokia vstupuje na bojiště levných telefonů s QWERTY klávesnicí, kterých na trhu zatím moc není. Plnohodnotná klávesnice bývá doménou spíše dražších, či technicky a pracovně zaměřených zařízení. Nyní se však setkáváme s modelem C3, který v podstatě přenáší parametry modelů E-Series do cenové relace pod 3 tisíce korun. Rozdílem však jsou omezenější funkce a samozřejmě také hloupější prostředí Series 40.


Nokia C3 v decentní béžové variantě - oficiální fotografie

Pro mladé jako stvořená

Pro koho C3 bude? Jste-li mladý a internet, e-maily, Facebook a Twitter využívající jedinec, který si občas poslechne i hudbu a něco vyfotí a zároveň nemáte možnost dát tisíce za drahá zařízení, bude C3 pro vás velmi horkým kandidátem.


Nokia C3 v usedlé šedé barvě - oficiální fotografie

Rozměry 116 x 58 x 13.6 i hmotnost 114 gramů zapadají do zařízení této konstrukce a podobají se například Nokii E72 nebo novějším BlackBerry. Displej nabídne klasické QVGA rozlišení (320x240 bodů) a uhlopříčku 2,4 palce. Jak již bylo řečeno, C3 nabídne pouze prostředí Series 40, avšak v přepracované podobě, která vypadá velmi dobře. Změn se dočkal zejména pohotovostní režim pro lepší přehled o e-mailech, zprávách i dění na sociálních sítích.


Pro odvážnější je připravena Nokia C3 v růžové barvě

Facebook a Wi-Fi za tři tisíce

Pro správu komunitních a sociálních sítí slouží speciální obrazovka, na které lze rychle měnit status a uploadovat fotografie. Upozornění a nové zprávy se pak objevují přímo na domovské obrazovce.

TIP: soutěžte na mobilenet.cz a vyhrajte Sony Ericsson Satio a další ceny!

Pokud odhlédneme od e-mailů a sociálních sítí, které jsou doménou modelu C3, nebudeme zklamáni ani dále. I přes nízkou cenu opravdu potěší přítomnost Wi-Fi, které se hodí nejen na cestách do zahraničí, když nechcete platit horentní sumy za datové přenosy. Zamrzí naopak absence 3G, takže bez wi-fi se budete muset smířit s EDGE a tím pádem pomalejším stahováním i odesíláním dat. Ve výbavě nalezneme i Operu Mini pro rychlé prohlížení internetu

Potěší též hudbou

A co multimédia? Posluchače hudby jistě potěší standardní 3,5 mm Jack pro připojení sluchátek a zároveň podpora paměťových karet, FM rádio a multimediální přehrávač. Foťáček ale poslouží spíše jako nouzový pomocník, disponuje totiž rozlišením pouze 2 megapixely.

Nokia C3 se na náš trh dostane koncem jara za cenu přibližně 2800 Kč s DPH. Barev je slíbeno mnoho, včetně tří na obrázcích výše.

TIP: soutěžte na mobilenet.cz a vyhrajte Sony Ericsson Satio a další ceny!

Diskuze ke článku
xannah
vím, že tady už asi nikdo nepíše, já bych se jenom chtěla zepptat, jestli nevíte místo, kde si můžu koupit takovýhle mobil v růžoví farbě? ne u operátorů. A taky bych si nerada objednávala z e-shopu. Já myslím normální obchod, nebo místo v Praze. doufám, že se někdy někdo koukne na tohle fórum

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze