Nokia 6125: elegantní véčko pro všední den
recenze

Nokia 6125: elegantní véčko pro všední den

Nokia 6125 je přímým nástupcem oblíbených véček 6101 a 6103. Ačkoliv si nepolepšila v displejích, přibylo jí mnoho užitečných funkcí. Mezi nim jsou paměťové karty, nové prostředí a také 1,3 megapixelový fotoaparát. Jakým je nový Nokia společníkem a opravila neduhy předchůdců? Na to odpovíme v další z našich recenzí.

Nokia dlouho véčkovou konstrukci ignorovala, před třemi lety však pochopila, že to nelze. Vydala se však zcela opačnou cestou, než korejští výrobci. Místo zástupů stříbrných véček představila poměrně velký model 7200 s extravagantními textilními kryty. Ani další telefony neměly obvyklý design a Nokii se je nedařilo dobře prodávat. Proto se uchýlila ke standardnímu a elegantnímu stylu, jaký razí i ostatní výrobci mobilů. To záhy přineslo své ovoce v podobě vysokých prodejů modelu 6101, na které navázal prakticky shodný model 6103. Oba telefony nabídly celkem slušné funkce v poměrně kompatkním balení s elegantním designem. Vytýkána jim však byla pomalost, trčící anténa a také absence paměťových karet. To vše měla vyřešit testovaná Nokia 6125. Podařilo se jí to? Finové navíc vypustili konkurenci do vlastních řad v podobě modelu 6131, jež je o něco dražší, ale nabídne lepší zpracování i displej.

Nokia 6125 Nokia 6125 Nokia 6125 Nokia 6125

Co se nám líbí: Design, kompaktní rozměry EDGE a Bluetooth, paměťové karty, rychlost telefonu

Co se nám nelíbí:horší vnější i vnitřní displej, průměrná kvalita fotoaparátu, chybí LED dioda, hodila by se podpora 3G

Technické parametry

Rozměry90 x 46 x 24 mm
Hmotnost98 gramů
SítěGSM 900 / 1800 / 1900
Hlavní displej 128 x 160 pixelů, TFT, 262 tisíc barev
Vnější displej 96 x 68 pixelů, CSTN, 65 tisíc barev
Paměť10 MB + Micro SD (není součástí balení)
Organizační funkceEmailový klient, kalendář, úkolovník, poznámky, vědecká kalkulačka, stopky, odpočítávací měřič, převodník jednotek, světový čas, xHTML prohlížeč
Multimédia72-hlasá polyfonie, MP3 přehrávač, FM stereo rádio s funkcí Visual, JAVA 2.0 s podporou 3D, video přehrávač
Fotoaparát1,3 Mpx (1280 x 1024 bodů), video 176 x 144 bodů
PřipojeníUSB 2.0 (Mass Storage), infraport, Bluetooth, GPRS (třídy 10), EDGE (třídy 10)
Baterie a výdržLi-pol 970 mAh
pohotovost max.: 240 hodin
max. doba hovoru: 210 minut
Cena a dostupnost6 000Kč
od června 2006

Design a konstrukce – snaha zalíbit se

Nokia po prvních véčkových neúspěších razí přísně klasický a líbivý styl kombinující nejčastěji černou a stříbrnou barvu spolu s chromovými doplňky. Nejinak tomu je u testované 6125 a její vybavenější kolegyně 6131. Již na první pohled je podle velikosti a uspořádání prvků na těle telefonu zřetelné, že Nokia 6125 vychází z modelů 6101 a 6103. Oproti nim však ztratila anténu, díky čemuž se můžeme těšit z hladké klínovité horní strany. Rozměry telefonu jsou 90 × 46 × 24 mm a hmotnost 98 gramů. Zařadí se tak mezi průměrně velká a těžká véčka. Celý telefon je vyroben z plastu a také tak působí, nenecháme se oklamat ani lesklými proužky imitujícími chrom.


Takové obyčejné véčko --- neutrální design osloví muže i ženy

Ve stříbrné části přední strany zaujme vnější displej, nad nímž se usídlila čočka fotoaparátu. U ní ale bohužel nevidíme LED diodu. Žebrování v dolní části ukrývá reproduktor. Při pohledu z boku zvýrazňují oba díly telefonu chromové lišty na černém podkladu.


Kolem dokola --- a zezadu

Až při podrobném zkoumání odhalíme, že černé boky telefonu skrývají také tlačítka a další prvky. Konkrétně se jedná o slot pro paměťové karty microSD a spoušť fotoaparátu na pravé straně a kolébkovou klávesu pro regulaci hlasitosti spolu s infraportem pod ní na straně levé. Spodní stranu zabírá konektor Pop-port spolu s malým nabíjecím konektorem. S telefonem ale nedostanete adaptér, který by umožnil použít i staré nabíječky, jak tomu bylo u předchůdce 6101.


Design v otevřeném stavu trochu narušují černá tlačítka klávesnice

Zadní kryt je fádní, kromě kombinace stříbrné barvy a okrasných lišt na něm nalezneme pouze logo výrobce. Kryt baterie má sice vůli, na svém místě však drží pevně a nevrže. O něco hůře je na tom kryt antény tvořící zároveň horní stranu telefonu. Není usazen pevně a i při lehkém dotyku vrže. To značně sráží celkový dojem přístroje, protože o tuto plochu si často při psaní opírám prsty. Aby se spodní hladká strana nepoškrábala při šoupání po stole, jsou na černých okrajích drobné výstupky na nichž telefon leží. Přesto byl náš kousek od předchozích recenzentů ve střední části zadního krytu poměrně dost poškrábán. Baterie typu Li-ion s kapacitou 820 mAh udrží telefon při průměrném používání při životě po 3 dny, pokud používáte mobil intenzívněji, posloucháte hudbu a datujete - tak vydrží max.1-2 dny.


Detaily na slot pro microSD karty -- zadní část telefonu -- konektor nabíječky a Pop-port

Telefon musíte poctivě otevřít zhruba do poloviny, poté vám již pomůže pružina. Kloub má solidní chod a o jeho kvalitu bych se neobával. V otevřeném stavu však horní díl nemá aretaci a není problém jej zatlačením ještě více otevřít. Ve správné poloze jej totiž drží měkká guma. Kvůli poměrně silné pružině se Nokia 6125 špatně otevírá jednou rukou, zvláště v počátcích je rozhdoně jistější použít obě končetiny. Vnitřek telefonu je opět velmi podobný Nokii 6101, na černé ploše jsou stříbrné bloky s displejem a klávesnicí. Žádné designové výstřelky se nekonají, nezvyklý je pouze design alfanumerických kláves, které mají uprostřed černá vyvýšená místa.


Telefon je příjmně kompaktní --- pohled pod "sukni"

To je zřejmě jediná vada na kráse, některé ženy toto řešení shledaly „podivným“. Jinak se však nová Nokia 6125 líbí, jednoduchou elegancí se nedá příliš zkazit. Pozitivní dojem z konstrukce však nepatrně narušuje „plastovost“ celého telefonu, na dotyk působí obyčejně a při silnějším promačkání si rád zavrže..

Displeje – hle, pixely. Škoda…

Displeje jsou bez diskuzí nejslabším článkem celého telefonu. Oproti předchůdci, modelu 6101, nebyly nijak vylepšeny a to je velká škoda. Přitom Nokia dokazuje, že displeje u véček umí, stačí se jen podívat na o pár set korun dražší model 6131. Jeho vnější displej má stejné parametry jako u 6125 displej hlavní. Má rozlišení 128 x 160 bodů a zobrazí 262 tisíc barev aktivní technologií. Není největší, přesto jsou jednotlivé pixely dobře vidět a je tedy poměrně hrubý. Telefony za 6 tisíc jsou již dál. Ku cti mu však je aktivní technologie TFT, dobré podání barev a velmi dobrá čitelnost na slunci.


Vnější displej je pasivní -- vnitřní již aktivní, ale jeho rozlišení je podprůměrné

Na vnější displej sice nejsou kladeny takové nároky, ani zde však nemůžeme Nokii 6125 pochválit. Pasivní displej s rozlišením 96 x 68 pixelů poslouží jen jako informační a jeho 65 tisíc barev je jen těžko využitelných. Díky velkému černému fontu na bílém pozadí jsou však hodiny na spořiči displeje čitelné i venku. S číslem volajícího už je to však na přímém slunci horší.


Vnější displej má nízké rozlišení a je pasivní, vyznačuje se však přehledností

Klávesnice – ta se povedla

Po mírném zklamání z použitých displejů můžeme zaplesat nad klávesnicí. Všechny klávesy jsou velké, s jistým stiskem, přiměřenou tuhostí a zdvihem. Hned po vybalení z krabice tak můžete bez problému psát litánie. Pochvalu si zaslouží také rozměrný kurzorový kříž s potvrzovacím středem. Podsvětlení je sytě modré a rovnoměrné.


Klávesnice má netypické černé vršky kláves

Boční tlačítka (spouštění fotoaparátu a regulace hlasitosti na druhé straně) jsou rozměrná, dobře přístupná, ale velmi tuhá. Jejich stisk vyžaduje trochu více síly a rozhodně to chce notnou dávku zvyku..

Hlavní menu, ovládání – finské druhé housle

Oproti předchůdci – Nokii 6101 – se nová 6125 dočkala inovace v podobě nového uživatelského prostředí Series 40 3rd edition. S ním přišlo mnoho změn, převážně k lepšímu. Telefon například dokáže pracovat i bez SIM karty, případně v režimu letadlo s vypnutou vysílací částí. Po zapnutí nás přivítá plně upravitelný aktivní pohotovostní režim. Před časem jsem si v recenzi Nokie 6111 stěžoval na jeho grafickou podobu. Při rozlišení 128 x 160 bodů to opravdu nejsou žádné grafické orgie, Nokia 6125 však prostředí aktivního pohotovostního režimu upravila a nyní je i při hrubším rozlišení dobře použitelný. Jednak zvolila jiný font a umístění ikonek se také změnilo k lepšímu. Všechny moduly režimu lze libovolně měnit, přesouvat a nahrazovat. Po prvním zapnutí však uvidíte pruh zástupců aplikací v horní části, odkazy na hudební přehrávač a rádio uprostřed a události v kalendáři v dolní části. Pokud se vám z nějakého důvodu tento režim nelíbí, lze jej vypnou a mít na displeji pouze tapetu. Ta může být i ve formě animovaného gifu nebo dokonce flash animace.


Aktivní pohotovostní režim v neaktivním... --- ...a aktivním stavu --- Ikony směrů kurzorového kříže -- pouze tapeta --- barva písma na ploše je volitelná

Vnější displej si i přes svou pasivní technologii dobře plní svoji informační úlohu. Zobrazuje název operátora, čas, datum a profil. V případě nové zprávy je text roztažen na celý displej a tudíž dobře viditelný. I spořič displeje ve formě digitálních hodin je dobře čitelný, a to i při vypnutém podsvícení. Po otevření telefonu vnější displej zhasne a zobrazí logo výrobce, uživatelem nastavená grafika nebo hodiny (analogové nebo digitální).


Nokia 6125 má v zásobě mnoho barevných témat

Vraťme se zpět k hlavnímu displeji a jeho prostředí. Všechny směry kurzorového kříže jsou nastavitelné, stejně tak jako dvojice kontextových kláves. Nokia nyní nabízí velkou míru personalizace. To dokazuje i v hlavním menu, které si lze zobrazit formou seznamu nebo matice 3 x 3. Oproti kolegům s vyšším rozlišením tak chybí záložkové menu a možnost zobrazit ikony s popisky. Položek v menu je 11, v matici se však zobrazuje jen prvních 9. Díky možnosti libovolně přesouvat ikonky v hlavním menu si ale můžeme méně používané ikony (v mém případě menu SIM karty a Push-to-talk) přesunout na 10. a 11. pozici a mít na očích jen ty potřebné. Další úrovně menu jsou již textové doprovázené ikonovou grafikou. V celém menu se nesetkáme s animacemi, což spolu s nízkým rozlišením displeje způsobuje svižné reakce přístroje. Na rozdíl od velmi pomalé Nokie 6101 tak pozorujeme citelné zlepšení - nyní se jedná o jeden z nejrychlejších telefonů vůbec.


Hlavní menu ve formě matice a seznamu --- přesun položek --- další úrovně menu

Telefonní seznam a telefonování – vím, slyším, ale nevidím

Nokia 6125 je kvadrální telefon, tedy s podporou všech čtyř pásem GSM. Sítě 3.generace bohužel neovládá, ty zatím žádné „hloupé“ véčko od Nokie neumí. S 3.verzí prostředí Series 40 přišly některé změny, které rádi nalézám i v tomto telefonu. Kontakty mají konečně oddělené jméno a příjmení, nenastává tak již problém v synchronizaci a jména v telefonu lze také abecedně zobrazit podle jména nebo příjmení. Pohledů na telefonní seznam je hned několik (seznam jmen, jméno a číslo, jméno a obrázek), navíc si lze vždy vybrat mezi různými velikostmi písma. Vyhledávání probíhá postupným psaním a lze zobrazit paměť SIM karty i telefonu současně. Paměť telefonu stačí na 1000 vícepoložkových záznamů. Ke každému jménu lze přiřadit 5 telefonních čísel, adresu PTT, webové a emailové adresy, poznámky, poštovní adresu, firmu, pracovní zařazení, přezdívku, formální jméno, narozeniny, vyzváněcí tón, obrázek a video. Každé jméno může mít až 18 přiřazených informací. Samozřejmostí jsou skupiny volajících, kterých lze vytvořit neomezený počet a poté také přes ně filtrovat hovory.


Možnosti zobrazení telefonního seznamu --- velké písmo --- voláme Jana Nováka

K dispozici je i hlasové vytáčení, u kterého není nutné předem nahrávat jména, protože je systém automaticky rozpoznává a stějně jako u ostatních kolegů z finské stáje velmi úspěšně. Na příchozí hovor lze upozornit jak vyzváněcím tónem a obrázkem, tak videoklipem. Ten se pak v případě příchozího hovoru zobrazí i na vnějším displeji a zvuk videoklipu je použit jako vyzváněcí tón. Pokud je však video bez zvuku, máte smůlu, protože jiný zvuk k videosekvenci vyzvánění přiřadit nelze. Telefon kromě 64-hlasého polyfonního vyzvánění zvládá i MP3, AAC a WAV vyzvánění. Reproduktor telefonu je velmi kvalitní a hlasitý. Svým zvukovým výkonem se řadí k tomu nejlepšímu v mobilní branži. Hovor lze přijmout otevřením telefonu a ukončit zase jeho zavřením. Bočními tlačítky lze při příchozím hovoru utlumit vyzvánění nebo rovnou hovor odmítnout.


Detaily kontaktu --- přidávat lze opravdu množství detailů -- označení stejně začínajících jmen -- podle jména i příjmení

Zprávy – SMS, MMS - ale co ten email?

Editor je v duchu nového uživatelského prostředí, a přináší tak vyplňování příjemce, textu zprávy a příloh do několika polí pod sebou. Kvůli nižšímu rozlišení displeje to není ten nejpřehlednější způsob, dá se na to ale zvyknout. Někomu to může připadat praktické, letitým uživatelům Nokií to ale příliš vonět nebude. Zvolit lze mezi třemi velikostmi písma, při nejmenším fontu je k dispozici až 8 řádků textu. V průběhu psaní telefon vzorně odpočítává znaky, lze také změnit typ zprávy, například z textové na multimediální apod. Pochválit musím také kvalitní slovník T9, který sice píše s diakritikou, ale podle nastavení ji může před odesíláním ořezat. Pokud chcete přidat příjemce zprávy, zobrazí se vám kontextové menu, kde lze vybrat z posledních použitých kontaktů, ze skupiny volajících, z kontaktů z protokolu volání a konečně z telefonního seznamu. Jedním slovem: praktické. Do paměti telefonu se vejde 150 SMS zpráv, maximální velikost odesílaných MMS zpráv je 300 kB. Vložit do nich lze obrázky, video, zvuk, vizitky i záznamy z kalendáře. Zvláštním typem zpráv je Zvuková zpráva, což je jednoduchá MMS obsahující pouze zvuk nahraný přímo v editoru a také Blesková zpráva, která se příjemci rovnou zobrazí na displeji. Nokia 6125 má ve výbavě také Push-to-talk, jež promění mobil ve vysílačku.


Nabídka zpráv -- editor SMS --- editor MMS

Nokia si opět nedala říct a použila emailový klient ve formě JAVA aplikace. Odkaz se nachází sice přímo v sekci zpráv, JAVA však s sebou přináší několik velkých omezení. Největší nevýhodou je nemožnost stahování nových zpráv na pozadí. Přílohy sice podporovány jsou, ale obrázek větší než zhruba 100 kB klient nezpracuje. Některé fotografie z vestavěného fotoaparátu tak nelze z Nokie 6125 pomocí emailu odeslat. Třetí nevýhodou je obecná pomalost emailového klienta. Na vše je potřeba čekat. Podporovány jsou protokoly POP3, IMAP4 a SMTP. Klient naštěstí zobrazuje správně českou diakritiku.


Emailový klient v Javě

Organizační funkce – Organizace na jedničku

Kalendář zůstává už dlouhou dobu stále stejný a popravdě není příliš co vylepšovat. Zadávání nové události je nově stylem vyplňování bublin pod sebou, což je ale v tomto případě i na hrubším displeji praktické a přehledné. Množství událostí je opět závislé pouze na velikosti sdílené paměti. Nadcházející schůzky, narozeniny, poznámky a jiné události se zobrazují i v aktivním pohotovostním režimu, pokud je aktivní. Kromě kalendáře je k dispozici i přehledný úkolovník, poznámky s délkou 3000 znaků, stopky a odpočítávací měřič. Vědecký kalkulačka, světový čas a převodník měn jsou ve formě JAVA aplikací. Ukázkový je opakovaný budík s množstvím nastavení, například standardní doba odložení zvonění, nebo možnost nechat se vzbudit rádiem.V telefonu je nahráno několik JAVA aplikací, mezi něž patří převodník jednotek, světový čas a grafická prezentace telefonu, která však postrádá praktický význam. Diktafon umí nahrávat až do délky jedné hodiny.


Kalendář s měsíčním týdenním a denním náhledem --- úkolovník -- kalkulačka je v Javě

Datové funkce – s EDGE se neztratí

xHTML prohlížeč si kromě standardního WAPu poradí i s jednoduchými webovými stránkami, kterým zachovává i správné formátování. Česká diakritika mu také nedělá problémy. Pro připojení slouží GPRS i EDGE, oboje třídy 10. K infraportu známého již z modelu 6101 přibylo Bluetooth, a to rovnou ve verzi 2.0. Ta s sebou přináší vyšší přenosovou rychlost a větší dosah (až 100 metrů). Milovníci „drátového“ spojení mohou využít připojení USB kabelem DKU-2. Nesmíme zapomenout ani na Push-to-talk, které Nokia 6125 zvládá také.

Zábava a multimédia – nejdřív kup, potom se bav

Největší změnou oproti předchozím véčkům finského výrobce je přítomnost slotu pro paměťové karty formátu microSD. Moc ale nejásejte, Nokia k telefonu paměťovo kartu nepřibalila. Do její koupě si tak budete muset vystačit s malou vnitřní pamětí o velikosti 11 MB. O tom, že budete paměťovou kartu skutečně potřebovat, svědčí i široká paleta multimediálních a zábavných funkcí. Všechny soubory jsou spravovány v Galerii, nabízející několik druhů pohledů a možností třídění. Lze vytvářet libovolný počet složek, do kterých lze soubory třídit. Fotografiemi se můžete kochat prohlížením na šířku na celém displeji (i přes jeho nízké rozlišení), lze je také přímo z telefonu tisknout nebo upravovat v editoru. Nokia 6125 má také standardní hudební přehrávač - ten podporuje seznamy skladeb a dokáže hrát na pozadí. Pokud si trochu pohrajete s ekvalizérem, lze i z přibalených sluchátek dostat poměrně dobrý zvuk, o třídu lepší než z Nokií předchozí generace. Při nedostatku MP3 skladeb poslouží FM rádio, které dokáže rovněž hrát na pozadí, chybí mu však užitečné RDS. Obě audio aplikace o svém stavu informují v aktivním pohotovostním režimu (pokud je aktivní) a také na vnějším displeji.


Galerie a zobrazení obrázků --- přes celý displej -- tisk přímo z telefonu

Každý správný multimediální telefon nabídne pro ukrácení dlouhých chvil několik her. Nokia 6125 jich nabízí rovných 5, navíc velmi zábavných a graficky zdařilých. Klasiku v podobě karetního Solitaire a logického Backgammon II již netřeba představovat, stejně tak jako graficky zdařilé Rally 3D a dobrou hratelností oplývající 3D Golf Tour. Nabídku her završuje trojrozměrný nástupce legendárního hada, nyní také s možností plnit úkoly a dobrodružství. Nokia 6125 podporuje JAVU verze 2.0, díky čemuž si můžete nahrát množství vlastních her. Ty poté lze třídit do vlastních složek a prohlížet je v jednom ze tří módů zobrazení. Nokia se také konečně zbavila odvěkého neduhu svých telefonů. Nyní tak lze do telefonu přímo poslat (například přes Bluetooth) aplikaci, aniž byste se setkali s hláškou o neznámém typu souboru. Aplikace je rovnou zařazena do seznamu ostatních aplikací a lze ji rovnou otevřít. Zamrzí naopak nemožnost JAVA aplikaci minimalizovat a poté se k ní vrátit.


MP3 přehrávač i rádio o svém stavu informují v aktivním pohotovostním režimu

Právě v modelu 6125 slaví spolu s dalšími novými telefony premiéru Java aplikace Sensor. Ta využívá bezrátové technologie Bluetooth k vyhledávání ostatních uživatelů s aktivní „modrozubou“ technologií a komunikování s nimi. Po prvním spuštění vyplníte krátký dotazník o vašem životě, doplníte jméno, případně fotografii a vše uložíte. Poté můžete vyhledat uživatele s aktivním Sensorem v okolí. Od nich si můžete stáhnout jejich profil, posílat jim zprávy a zařadit je mezi oblíbené. Pokud vám někdo prostřednictvím Sensoru pošle zprávu a vy v tu chvíli aplikaci nemáte spuštěnou, telefon vás na to upozorní a vyzve k jejímu spuštění. Telefon vás na přítomnost někoho ze seznamu přátel také zvukově upozorní. Zajímavý nápad, dobré provedení s jednou nevýhodou. Druhý uživatel musí mít také na svém telefonu aplikaci Sensor, což okruh potencionálních „bluetooth-přátel“ značně zmenšuje pouze na uživatele nejnovějších Nokií.


Nokia Sensor a některé předinstalované hry (konkrétně Golf, Rally a 3D Snake)

Fotoaparát – krůček po krůčku k průměru

Fotoaparát s rozlišením 1,3 megapixelu se kvalitou výstupů řadí do průměru. Snímky s rozlišením 1280 x 1024 jsou ucházející, mají vcelku dobrou ostrost a podání barev. Naneštěstí trpí viditelnou kompresí a šumem i za dobrých světelných podmínek, o fotografiích interiéru nemluvě. Celkově však fotografie nejsou špatné, spadají opravdu někam do průměru. Jako náhrada za digitální fotoaparát však Nokii 6125 doporučit nelze také z důvodu absence LED diody. Za zhoršených světelných podmínek (párty, noční panoramata) tak nelze vyfotit nic jiného než tmu a šmouhy.


Prostředí fotoaparátu není ničím zvláštní a nabízí pouze základní volby

S telefonem se fotí standardně na výšku, v průběhu focení je k dispozici 4x zoom, noční režim, samospoušť a několik obrazových efektů. Novinkou je rychlé snímání pěti fotografií v plném rozlišení hned po sobě. Snímky mají lehce nad 100 kB. Videosekvence umí telefon pouze v maximálním rozlišení 176 x 144, což je v dnešní době již málo, zvláště když některé telefony z vlastní stáje (např. 6233 a 6280) dokáží natáčet i VGA videosekvence.


Pro makro se telefon nehodí -- interiér -- exteriér

ukázkové video (3GP, 188 kB, 176 x 144 bodů)

Zhodnocení – takové normání véčko

Nokia 6125 si od nás vysloužila přezdívku „takové normální véčko“. Elegantní design zapadá do masy podobně vyhlížejících asijských véček, fotoaparát se řadí také do průměru, stejně tak jako veškerá výbava telefonu. Potěší přítomnost Bluetooth a paměťových karet, které výrazně rozšiřují multimediální možnosti telefonu. Na druhou stranu nás však zklamaly na dnešní dobu již podprůměrné displeje a méně kvalitní povrzavající konstrukce. Pokud tedy hledáte „normální“ telefon véčkové konstrukce za „normální“ cenu, je pro vás model 6125 jedním z kandidátů. Dle našeho názoru se však vyplatí přidat pár set korun za model 6131, který sice nabídne shodnou výbavu, ale navíc dostanete pár špičkových displejů a s tím související lepší uživatelské prostředí.

nokia-6125
Klady
  • Kompaktní rozměry
  • Bluetooth
  • EDGE
  • paměťové karty
  • výborná klávesnice
Zápory
  • Horší vnější i vnitřní displej
  • horší zpracování
  • průměrná kvalita fotoaparátu
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze