Nintendo otáčí a začne vydávat hry i pro tablety a telefony

5

Mobilním hrám se Nintendo dlouhou dobu striktně bránilo. Nyní se však vítr otáčí, protože společnost koupila japonského herního vydavatele DeNA. Jeho prostřednictvím se můžeme těšit na nové mobilní hry, které budou těžit ze značek Nintenda.

Nintendo

Nintendo je známé svou politikou „no smartphone games“, tedy „žádné hry pro chytré telefony“. Jejich postavy a značky vždy patřily exkluzivně na herní systémy Nintendo, což znamená konzole Wii nebo přenosné DS (nezmiňujeme staré generace). Nintendo však přišlo s oznámením, že myšlenku mobilních her nikdy kompletně nezavrhli. „Samozřejmě, Nintendo bude využívat chytrá zařízení jako komunikační médium pro tituly Nintenda. Navíc, aby k nim byli naši zákazníci blíže, budeme na mobilní zařízení vydávat hry, které budou těžit ze značek Nintenda,“ řekl Satoru Iwata, prezident Nintenda.

S tím souvisí akvizice společnosti DeNA, která se mobilními hrami zabývá na vydavatelské i vývojářské úrovni. Podle všeho se nedočkáme předělávek starých her, či přesných portů, ale můžeme se těšit na nové – čistě mobilní hry, které budou využívat oblíbených značek. Spekulace jsou na místě a možností je nepočítaně. Jen za Maria by řada hráčů trhala ruce.

Zdroje: mynintendonews.com, wsj.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Moje Jméno
Zajímavé, by mě zajímalo jaký platební model nasadí.
David
Přesně, zaplatím 120,- a nechci vidět žádné mikrotransakce! A Mario? To by byla pecka!! :-)
Lukáš
Pro smartphony a tablety, takže pro android a ios, dobrá no.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze