Nestačí vám notebooková grafika? K Alienwaru připojíte i externí

7

Chcete malý notebook s výkonnou grafickou kartou pro hraní her? V tom případě je pro vás Alienware 13 ten pravý, ale chcete ještě více výkonu na řádné domácí hraní? Tak si k němu přikupte externí grafickou kartu, ovšem má to jeden velký háček.

Dell Alienware 13 je malým herním notebookem, který disponuje poměrně velkou dávkou výkonu. Uvnitř něj tluče procesor Intel Haswell až se čtyřmi jádry, ale tím hlavním je grafická karta, tou je NVIDIA GeForce GTX860M, která má opravdu hodně výkonu, ale na hraní na velkých monitorech to nestačí. Proto Dell umožnil připojení externí desktopové grafiky, což je výborný nápad, ale má to háček – cenu.

Oficiální fotografie

Za samotný notebook dáte minimálně 999 dolarů, což je 26 364 Kč s daní, za externí box dáte dalších 300 dolarů, což je 7 915 Kč s daní, ale nesmíte zapomenout ani na samotnou kartu, pokud se spokojíte s „horší“ GeForce GTX 970 nebo podobně výkonnou AMD Radeon R9 290X, tak za ty dáte 9 tisíc korun s daní, dohromady vás tedy počítač vyjde na úctyhodných 43 279 Kč s DPH a ještě nutno podotknout, že se jedná o základní model notebooku, který je poháněn dvoujádrovým procesorem Core i5.

Box obsahuje slot pro grafickou kartu PCIe x16 a notebook má speciální konektor právě s těmito linkami. V boxu také nalezneme napájecí zdroj, který dodává energii oné grafické kartě. Připojit lze samozřejmě jakoukoliv grafickou kartu, ale také je nutné podotknout, že je k hraní potřeba i externí monitor, protože obraz z externí grafické karty do notebooku bohužel neputuje.

Zdroje: dell.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
Matouš Menšík
Matouš Menšík
zacatkem pristiho roku vyjde tento externi box i na dalsi notebooky a nebude tak drahy.
Pavel
nějak nechápu tuhle část: "pokud se spokojíte s „horší“ GeForce GTX 970 nebo podobně výkonnou AMD Radeon R9 290X". Ono jde připojit něco výkonnějšího než R9 290X ?
Pepan
Thunderbolt port by externí grafiku sice teoreticky umožňovat měl, ale Intel to z neznámých důvodu sabotuje a tak jsou k dispozici jen hackovana řešení od nadšenců jako třeba zde: http://www.extremetech.com/extreme/162652-diy-external-thunderbolt-gpu-turbo-charges-macbook-air-graphics-performance-by-7x
Fakt to nechápu, protože by si pak člověk koupil notebook a k tomu externí monitor s integrovanou grafikou na hry...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze