Nejtenčí notebook naživo. Acer Swift 7 je výrazně tenčí než MacBook

14
Nejtenčí notebook naživo. Acer Swift 7 je výrazně tenčí než MacBook
  • V Las Vegas jsme vyzkoušeli nový Swift 7 tenký méně než 9 milimetrů
  • Nejtenčí notebook na světě potěší i slotem na SIM kartu a technologií eSIM
  • Nechybí dvojice USB-C, dotykový displej a procesor Core i7
  • Notebook se v Evropě začne prodávat už březnu, cenovka přesahuje 50 tisíc korun

V Las Vegas jsme vyzkoušeli nejtenčí notebook na světě. Abyste si vůbec uvědomili, jak tenký je, stačí vám dvě čísla. 8,95 milimetrů je tloušťka nového Aceru Swift 7. A 17 milimetrů je tloušťka posledního Macbooku Air od Applu. Nový Acer je tak o polovinu tenčí, což krásně demonstruje, jak rychlé se vyvíjí notebooky, o kterých se tvrdí, že jsou „mrtvé“. Nový Macbook od Applu má také tloušťku 13 milimetrů.

Acer Swift 7 – CES 2018

Notebook s cenovkou přes 50 tisíc korun působí skutečně exkluzivně. Supertenké černé kovové tělo je skvěle zpracované, notebook je se svými 1 150 gramy i příjemně lehký. Překvapí netradičně zpracované panty a trochu větší rozměry. Zejména spodní rámeček pod 14palcovým Full HD dotykovým displejem je hodně velký. Inu, malá tloušťka se musela vykompenzovat větší plochou, do které se hardware naskládal.

Portová výbava čítá pouze dvě USB-C, na pravé straně ale potěší slot pro nanoSIM kartu pro neustálou konektivitu. K dispozici je i nejnovější technologie eSIM. To v počítačích zdaleka není samozřejmostí a Acer chválíme. Díky čtečce otisků prstů se přihlásíte rychle do svého profilu, škoda jen, že není praktičtěji na pravé straně u vypínacího tlačítka, případně u touchpadu. Ten je sám o sobě pohodlný, přesný a velký. Také klávesnice je velmi pohodlná, zvykání nebude potřeba. I přes malou tloušťku nechybí její podsvětlení.

Uvnitř pak nalezneme sedmou generaci procesoru Intel Core i7, kterému sekunduje 8 GB RAM. Pro svá data může uživatel využít PCIe SSD s kapacitou 256 GB. A nebojte se, že by měl notebook malou baterii. Na jedno nabití vydrží v praxi 10 hodin, nám ukazoval dokonce 12.

Swift 7 (SF714-51T)
Tloušťka 8,98 milimetrů
Úhlopříčka displeje 14 palců
Rozlišení displeje Full HD
Procesor Intel Core i7
Paměť RAM 8 GB
Interní paměť 256 GB
Čtečka otisků prstů ano
LTE ano (eSIM)
Výdrž baterie až 10 hodin
Cena 53 000 Kč

Krásný Acer Swift 7 s extrémně malou tloušťkou se začne v Evropě prodávat už v březnu, cenovka ale rozhodně nebude nízká. Notebook vás vyjde na 53 tisíc korun včetně DPH.

Diskuze ke článku
pet
apple ma ale myslim 900 g a to povazuji za dulezitejsi nez tloustku. vaha 1100 g je dost hodne..
Dev
Tak ten je panečku. Čekám na podobně tenké a krásně přenosné zařízení. Počítám, že je chlazení pasivní, nepletu-li se?
Samo Kosík
Samo Kosík
mozno tensi ako macbook, ale ma win10 a to je katastrofa
xatar
ten ram dole to ma byt jako co, navrat do roku 1997 ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze