Nejlepší hry roku 2015

6

Bilanci si zaslouží i mobilní hry, kterých se v roce 2015 urodilo hodně. Pokud jste s námi po celý ten rok sledovali recenze, tak víte, že o kvalitu nebylo nouze. S redakcí pro vás nyní vybíráme skutečně to nejlepší, co rozhodně stojí za připomenutí. To znamená deset her, které v mnohém předčily svou konkurenci.

Nejlepší mobilní hry roku 2015 – videopřehled

Že se rok 2015 vydařil i v oblasti mobilních her snad nemusíme nijak složitě obhajovat. Možná vám bude stačit redakční výběr toho nejlepšího, co letos vyšlo. Pokud si chcete připomenout jednotlivé hry, tak v tomto článku naleznete jejich recenze. Až na jednu hru jsme zvládli recenzovat všechny.

Na pořadí nezáleží, berte to skutečně jako výběr. A pokud zde nenajdete své favority, tak se o ně nezapomeňte podělit v komentářích.

Lara Croft GO – videorecenze

V roce 2014 zabodoval Square Enix s konverzí Hitmana do podoby mobilní deskové hry. O rok později překonal sám sebe a přinesl ještě lepší pokračování GO série, tentokrát s Larou Croft. Pryč je deskovka, ale jednoduchost byla zachována. Silný důraz se klade na řešení logických hádanek, ale také objevování prostředí nebo plnění výzev. Fanoušci původních dílů Tomb Raider v Lara Croft GO najdou nejen spoustu odkazů, ale také jednu z nejlepších her roku.

Stáhnout Lara Croft GO

Google Play App Store Microsoft Store

Alto's Adventure – videorecenze

Alto's Adventure se stalo letos bezesporu velkým fenoménem a není snad žádného hráče, který by ji neznal. Vývojáři tohoto titulu totiž vsadili nejen na herní koncept, ale i dechberoucí audiovizuální zpracování. Během hraní se přistihnete, jak místo na trasu doslova zíráte na vzdálené zasněžené vrcholky hor a obdivujete grafické zpracování. Podobně je na tom i hudba, která je velmi příjemná a doslova vybízí k relaxaci a uvolnění. Alto's Adventure má však mnohem větší kouzlo v zimním období, kdy doslova vybízí k tomu, aby člověk vzal prkno a vyrazil na hory.

Stáhnout Alto's Adventure

Google Play (zdarma) App Store

This War of Mine – videorecenze

Že hry nemusí být jen o relaxaci nebo přihlouplé zábavě? This War of Mine je ukázkovým příkladem toho, že i mobilní hra může zpracovávat hlubší téma a silnou myšlenku. Polští autoři vám tak dají okusit skutečnou válku z pohledu obyčejných lidí, kteří bojují každý den o život. Zobrazený konflikt je sice fiktivní, ale jeho zpracování je natolik reálné, až z něj mrazí. A může vám připomenout nejen situaci v bývalé Jugoslávii, ale také na Ukrajině nebo v Sýrii.

Stáhnout This War of Mine

Google Play App Store

Prune – videorecenze

Prune je relaxační až meditační hra, ve které je vaším úkolem starat se o stromy a zastřihávat je tak, aby vznikly krásné bonsaje. Ty v závěru každého kola vykvetou a díky tomu postupujete dál. Prune však není žádná obyčejná hra. V mnoha případech jde doslova o meditaci, jelikož smyslem hry není se honit za nějakým skórem či sbírat zkušenosti. Při hraní si naopak vždy skvěle odpočinete a načerpáte potřebnou energii.

Stáhnout Prune

Google Play App Store Microsoft Store

Her Story – videorecenze

Určitě se najdou tací, kteří budou protestovat, že Her Story vůbec není hra. V podstatě se jedná o terminál starého policejního počítače, který obsahuje záznamy výslechů jednoho konkrétního případu. A vaším cílem je akorát všechny záznamy objevit a poskládat si je v celistvý příběh. Hlavním motorem celé hry je skvěle napsaný scénář a předně pak herecký výkon Vivy Seifert. Pokud si chcete zkusit práci detektiva, tak toto je nejlepší možná volba.

Stáhnout Her Story

Google Play App Store

Hitman: Sniper – videorecenze

Povolání nájemného zabijáka je především pro kluky více než přitažlivé povolání. Každý snad někdy snil podívat se do hledáčku sniperky, zamířit na cíl a trefit headshot. Díky skvělému vývojářskému studiu Square Enix si můžete roli nájemného agenta s číslem 47 vyzkoušet z pohodlí domova. Hitman: Sniper totiž po právu patří mezi vůbec nejlepší sniperské hry, včetně propracovaného grafického prostředí, hudby, úkolů a samotné střelby.

Stáhnout Hitman: Sniper

Google Play App Store

Gathering Sky – videorecenze

Napadlo by vás, že si na tabletu můžete zahrát něco, co připomíná operu? Gathering Sky také není úplně tradiční hrou a jde spíše o zážitek. Je to příběh o svobodě, nebezpečí a přátelství. To vše je provázáno a vyprávěno geniální hudbou, která vám vezme dech. Nebudete se tu honit za nejvyšším skóre ani plnit kdejaké výzvy. Užijete si tu let otevřeným nebem, necháte se unášet proudy a zažijete vzestupy i pády.

Stáhnout Gathering Sky

Google Play App Store

Lifeline

Lifeline

„Slyší mě někdo?“ První věta, kterou vysílačka vyplodí na dávno zapomenuté frekvenci. V tu samou chvíli snad každý hráč u zařízení doslova vlítne do podivuhodného dobrodružství kosmonauta Taylora, který uvízl kdesi ve vesmíru. Nikdy by nás nenapadlo, že se textová hra ve stylu papírových gamebooků stane až tak návykovou, že tisíce lidí na celém světě u ní stráví desítky minut každý den. Princip Lifeline je přitom velmi jednoduchý, stačí jen reagovat na krátké zprávy.

Stáhnout Lifeline

Google Play App Store

Five Card Quest – videorecenze

Málokdo by čekal, že tvůrci akčních mlátiček přijdou s promyšlenou karetní hrou. Ale stalo se a trefili se do černého. Five Card Quest je skvělou kapesní hříčkou, ve které se vypravíte na hrdinskou a náhodně generovanou výpravu. Síla hry je právě v chytrém kombinování tahů a spolupráci různých hrdinů. K ovládání vám stačí jedna ruka, takže se skvěle hodí i na cesty. Jen si dejte pozor, ať nepřejedete zastávku. Hra totiž umí být pekelně návyková.

Stáhnout Five Card Quest

App Store

The Room Three – videorecenze

Logická herní série The Room představuje pro mnoho hráčů vůbec to nejlepší, co si lze na chytrých telefonech zahrát. Na druhou stranu, abyste se zamilovali do této hry, musíte být nadšenci do logických hádanek a zapeklitých situací. The Room Three rovněž všechny uživatele okouzlí propracovaným grafickým provedením, detaily, hratelností a příběhem. Stejně tak je patrné, že vývojáři neusínají na vavřínech a třetí pokračování série The Room nabízí naprosté maximum detailů a skvostných nápadů.

Stáhnout The Room Three

Google Play App Store

Diskuze ke článku
'_'
Nechapem preco tam davate windows symbol ked ani jedna hra neni na windovse dostupna ...
Michal
Bavila mě i Witcher Battle Arena, jen škoda že ji zrušily, ale naštěstí ji ponechaly na hraní offline.
stepo
Hlavně takovy výběr co tu je je fakt shit. Jsou na androidu daleko lepší hry které stoji za to. Ale jasně pokud vybíráte hry pro 2015 tak ten rok nic moc nic nevyšlo,snad krom celkem slušné bojovky Mortal Kombat 10...teyy teď už slušné,na začátku to nestalo ani za stahnuti.
Michal W. Le
Michal W. Le
Škoda že hra Her Story není na android.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze