Need For Speed: Hot Pursuit - nejlepší arkádové závody pro Android

6

Máte rádi závodní hry? Potom si nesmíte nechat ujít aktuální novinku od společnosti Electronic Arts pro telefony s Androidem. Je jí mobilní verze populární hry Need For Speed: Hot Pursuit, která vás usadí za volant auta policistů nebo závodníků.

Hra Need For Speed: Hot Pursuit vyšla už sice průběhu září tohoto roku, ale objevila se exkluzivně pouze na EA Flexion store, což je vlastní obchod s hrami od Electronic Arts. Marně jsme se zkoušeli zaregistrovat a hru koupit, Česká republika nebyla podporována. Proto jsem uvítal, že se po dvou měsících objevila i na Android Marketu. Je to již druhá hra ze série Need For Speed, tou první je Need For Speed: Shift.

Need For Speed: Hot Pursuit

Hot Pursuit se řadí k těm dražším hrám, stojí v přepočtu kolem 137 Kč. Instalační soubor na Android Marketu má 7,6 MB, po prvním startu hry se ale připravte na to, že bude potřeba stáhnout ještě dalších 291 MB dat, která se uloží na paměťovou kartu.

Need For Speed: Hot Pursuit

Hned po úvodním videu vás hra formou krátkého závodu naučí, jak ji ovládat. Zatáčet budete nakloněním telefonu doleva či doprava, brzdí se dotykem v levé části displeje, zrychlování je automatické, s možností to v nastavení změnit na manuální. Chcete-li využít nitro, pak stačí prstem přejet po displeji směrem nahoru, pohyb směrem dolů slouží pro ruční brzdu. Pokud máte chuť driftovat, nemusíte ruční brzdu ani používat, stačí rychle pohnout telefonem z jedné strany na druhou, vůz se pak dostane do smyku.

Hra disponuje dvěma herními variantami, je to Career (kariéra) a Quick Race (rychlý závod). V kariéře se postupně dostáváte výš na žebříčku hodnocení, odemykáte nové tratě a auta, v Quick Race si z nich potom můžete dle libosti vybrat a sestavit si vlastní závod. Celkem je v kariéře 48 různých závodů, 24 za policisty a 24 za závodníky.

Need For Speed: Hot Pursuit

Závodit můžete tedy za policisty, nebo za závodníky, jak jsem již naznačil v předchozím odstavci. Dle libosti se můžete mezi nimi přepínat, třeba podle toho, jakou budete mít po spuštění hry náladu. Pokud hrajete za policistu, budete dbát na dodržování zákonů, a závodníky se budete snažit dohnat, zastavit a zatknout. A naopak jako závodník se budete snažit policistům co nejrychleji ujet. Závodit se bude ve dne i v noci, za všech možných povětrnostních podmínek.

Need For Speed: Hot Pursuit

Ne všechny herní módy jsou jen o pronásledování mezi policisty a závodníky, jsou zde i klasické závody, kdy mezi sebou závodí třeba čtyři policejní auta. Po každém závodu budete ohodnoceni formou hvězdiček (nula až tři), zároveň si v průběhu celé hry vyděláváte peníze, za které si můžete kupovat lepší auta.

Need For Speed: Hot Pursuit

Možnosti tuningu aut jsou zcela minimální, můžete si jen změnit jejich barvu. Celkem je ve hře 20 různých modelů aut. Nejde o žádné vymyšlené modely, vše jsou licencované reálné vozy.

Need For Speed: Hot Pursuit

Need For Speed: Hot Pursuit jsem testoval na telefonu Nexus S. Ke grafickému zpracování nemám žádné výhrady, vše je maximálně plynulé, s velkou úrovní detailů, hra se ani náznakem nesekala, taktéž nikdy nespadla. Za své peníze dostanete dobrou zábavu na hodně dlouhou dobu. Obtížnost hry je docela vysoká, 48 závodů v kariéře vám dá docela zabrat.

Need For Speed: Hot Pursuit

Hru stáhnete na Android Marketu, bohužel není k dispozici žádná demoverze. Přesné hardwarové nároky nejsou známé, předpokládám však, že musíte mít minimálně komunikátor s 800 MHz procesorem a samostatným grafickým čipem. Podmínkou však je, abyste měli Android 2.0 a vyšší.

Diskuze ke článku
David B.
Xperia Play to měla o hodně dříve (jako iPhone) a k tomu (narozdíl od iPhonu) zcela zadarmo + další 3 pecky od EA jako je NFS: Shift, Battlefield: Bad Company 2 a Dead Space.
Petr Ř.
Na Samsung Galaxy Ace si NFS Hot Pursuit nezahrajete. Nespustí se doinstalace po startu aplikace. NFS Shift funguje v pohodě. Škoda že Android Marketu nejsou povinná kompatibilní zařízení.
Honas
Na galaxy ace funguje a ani se neská ale neni verze na tenhle displej neni tam spodní řádek
JAkub
Hra funguje skvele ale mam velky problem kdyz ridim za policajti s rychlyma autama napr. Buggati tak nemam sanci nikam dojet protoze auto se trese a jede pomalu, cim to je? Mate to nedo stejne? Je to jenom u par aut, ale zrovna u Buggati ktere jezdi nejrychleji se mi to nehodi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze