Nákup hudby z Google Play se možna blíží do ČR

2

Není tajemstvím, že jsou mnohé služby obchodů AppStore či Google Play dostupné jen v USA, případně větších evropských zemích. Díky nově podepsané dohodě s evropskou hudební asociací se však Češi dost možná mohou začít těšit minimálně na hudební nabídku. Google totiž rozšiřuje Google Play Music do 35 zemí.

Hudební asociace Armonia patří mezi největší hudební vydavatelské společnosti na světě a v současné době spravuje přes 5,5 milionů skladeb napříč 35 státy včetně Francie, Itálie či Španělska. Nová dohoda tak dovoluje Googlu rozšířit sjednocenou hudební knihovnu do mnoha dalších zemí včetně České republiky, kam by měla Google Play Music dorazit co nevidět, jak se můžete přesvědčit na mapce pokrytí níže.

Tuzemská hudební sekce v současné době zatím není dostupná, již však začíná přibývat různorodý hudební obsah z českých luhů a hájů, který naznačuje brzké spuštění hudební sekce i u nás.

Googlu rozhodně prospěje každá země navíc, pokud chce mít šanci soupeřit s Applem a jeho iTunes a dalšími společnostmi, jako je například Amazon, a jejich online obchody. Právě dostupnost služeb online obchodu patří v současné době mezi ty slabší stránky Googlu a pokud bude podstupovat stejné kroky i nadále, bude z toho těžit nejen Android, ale i sama společnost.

Zdroje: techcrunch.com, droidik.eu, cnews.cz

Diskuze ke článku
honza
je to super, ale chtělo by to ještě filmy popřípadě knížky
stepo
No konecne. Urcite tohle melo byt uz davno,nevím na co se cekalo.ale aspon ze uz se to hejbe smerem kupredu. Souhlasím s nazorem nademnou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze