Na tuzemský trh vstupuje Samart I-Mobile, na co se můžeme těšit?

17

Společnost, respektive výrobce Samart I-Mobile je pro našince povětšinou neznámá, na domácím asijském trhu se však jedná o poměrně zavedenou značku s širokou paletou mobilních telefonů napříč celým spektrem. A právě v těchto dnech společnost I-Mobile expanduje také na tuzemský trh. A na co se těšit? S jistotou na mnoho novinek a zajímavé funkce.

Něco na úvod o Samart I-Mobile, jak zní oficiální název společnosti. Společnost sídlí v Thajsku a na trhu rozhodně není žádným nováčkem, vznikla už v roce 1955, čímž se může pochlubit málokterá společnost. Společnost funguje i jako operátor, svoje telekomunikační služby začal poskytovat v roce 1986, vlastní mobilní telefony začala společnost Samart I-Mobile nabízet v roce 2003, od té doby prodala více než 10 miliónů smartphonů. Co se týče společnosti na pozici mobilního operátora, se svými dceřinými společnostmi zastřešuje více než 100 miliónů uživatelů. Jak jsme tedy již nastínili, žádná „malá firmička“.

i-mobile

A proč si společnost jako I-Mobile vybrala právě tuzemský a slovenský trh. Jednoduchá odpověď, jsme startovacím bodem pro expanzi do dalších evropských zemích. Jejich vize je jasná, nabízet kvalitní telefony s kvalitními komponenty (společnost Samart I-Mobile prosazuje AMOLED displeje, podporu LTE, pracuje s čipy od MediaTeku a Qualcommu, distributorem komponentů je také společnost Sony) za přijatelnou cenu. Distribuce bude probíhat skrze internetové e-shopy. V čem je tedy Samart I-Mobile jiný? Pojďme se společně podívat na nabídku modelů, se kterými pro nás nová společnost vstupuje do boje s konkurencí.

i-STYLE

Ne, žádnou reklamu pro Premium Reseller zde nehledejte, i-Style je základní modelová řada společnosti Samart I-Mobile s cenově dostupnými smartphony. To aby v tom byl pořádek. Mezi absolutní základ pak patří model i-Style 2.7, který nabídne 3,5palcový TFT TN displej s rozlišením 320 × 480 pixelů, 5Mpx fotoaparát a 2 GB interní paměti. Paměť RAM nabídne základní kapacitu 512 MB. O výkon se v tomto případě stará pouze dvoujádrový procesor MediaTek s taktem 1,0 GHz. Cenově se bude řadit také mezi nejdostupnější smartphony vůbec, jeho cena by se měla ustálit někde na hranici 1 500 Kč. Z doplňkových funkcí potěší podpora HSPA, GPS a Dual SIM. Baterie nabídne kapacitu 1 300 mAh, což by vzhledem k výbavě mohlo dostačovat.

i-Style 2.7
i-Style 2.7

Nejzajímavějším modelem v této řadě konkrétně je zřejmě i-Style 710, který se zařadí po bok levnějších smartphonů s operačním systémem Android 4.4 KitKat. Mimo to nabídne 8Mpx fotoaparát a 5Mpx fotoaparát pro pořizování selfie snímků. O výkon se bude starat nespecifikovaný čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz, displej se pak pyšní technologií IPS a na úhlopříčce 4,5 palce nabídne FWVGA rozlišení (864 × 480 pixelů). Tělo je samozřejmě plastové, co však musíme pochválit je kvalita konstrukčního zpracování a také optimalizace prostředí. Telefony značky I-Mobile nemají žádnou grafickou nadstavbu a svižnosti se to projevilo jednoznačně pozitivně.

iStyle
i-Style 710

IQ

Zajímavější řadou je pak řada IQ, která slučuje vybavenější a zároveň také designově povedenější přístroje. Tato řada by mohla konkurovat modelům ve střední třídě, kde je stále hodně prostoru pro to ukázat se. Začneme modelem IQ 6.8, který nabídne 18Mpx fotoaparát a 8Mpx fotoaparát pro pořizování selfie snímků. Na fotoaparátech si dala společnost I-Mobile záležet, takže produkují poměrně kvalitní snímky. Ve výbavě dále nalezneme 5,5palcový HD displej, čtyřjádrový procesor s taktem 1,7 GHz a také 16 GB interní paměti, kterou lze i nadále rozšiřovat. Nechybí podpora Dual SIM. Velice podobným modelem je také IQ 5.9, který ovšem nabídne 5palcový displej a trochu slabší procesor s taktem 1,2 GHz. Selfie můžete v tomto případě pořizovat v rozlišení 5 Mpx, zbylá výbava je však již stejná.

IQ 7.8

IQX

Nejhodnotnější třídou u smartphonů I-Mobile je produktová řada IQX. Zde nalezneme absolutní vrchol nabídky. Začneme modelem IQX OKU, který se pyšní 22Mpx fotoaparátem a přední 8Mpx webkamerou. Ve výbavě zaujme také 32 GB interní paměti, osmijádrový procesor s taktem 1,7 GHz a také 5palcový FullHD displej. Baterie nabídne kapacitu 2 350 mAh, ve výbavě nechybí ani podpora Dual SIM, GPS, paměť RAM se ustálila na hodnotě 2 GB. Záda jsou plastová, nabídnou však zajímavý motiv. V tomto případě ale nepotěší cena, která se pohybuje někde okolo 12 000 Kč.

IQX OKU

Opomenout nesmíme ani IQX Octo, který nabídne 18Mx fotoaparát, 8Mpx fotoaparát pro selfie a osmijádrový procesor s taktem 1,7 GHz. 5palcový IPS displej nabídne FullHD rozlišení a interní paměť činí stále 32 GB, paměť RAM pak dorostla na hodnotu 2 GB. Zajímavostí je však podpora bezdrátového nabíjení skrze standard Qi, přímo v balení pak naleznete bezdrátovou nabíječku. IQX OCto je sice stále plastový, potěší však kovový rámeček a bytelná konstrukce, což jsme si ověřili na vlastní kůži. I přesto ale novinka působí v ruce příjemným dojmem.

IQX Octo

Posledním modelem, který si dnes představíme je IQX Slim 2. Ten, jak již samotný název napovídá, bude tenký. V tomto případě 7,2 milimetru. V této tloušťce pak nabídne 12Mpx fotoaparát, čtyřjádrový procesor 1,2 GHz a 4,7palcový HD displej. Cena za tento model bude příjemných 4 700 Kč, opět musíme vyzdvihnout kvalitu konstrukčního zpracování a svižnost celého prostředí, prakticky jako u všech smartphonů značky Samart I-Mobile.

IQX Slim2

Závěr

Značka I-Mobile to jistě nebude mít snadné, přesto si dovolíme říci, že nevypadá vůbec zle. Sebevědomí však zástupcům rozhodně nechybí, čemuž odpovídají i cenovky. I-Mobile se tak nebude snažit za každou cenu konkurovat právě nízkou cenou/marží, chce nabídnout kvalitní přístroje s kompletní lokalizací a kvalitními komponenty. To vše navíc v povedeném balení. Jestli si své zákazníky společnost najde ukáže až čas.

Diskuze ke článku
tom
Chápu, že v dnešní době, kdy je všechno chytré, to klame, ale značka se jmenuje Samart, nikoliv Smart. :)
figura
Takže, když chci mobil do 4", můžu si pořídit leda těžítko s 512RAM.
Karlík
Supr, já se tak těším. Prosím si recenzi na 710.
НКВД
"Ve výbavě zaujme také 32 GB interní paměti RAM, osmijádrový procesor s taktem 1,7 GHz a také 5palcový FullHD displej. Baterie nabídne kapacitu 2 350 mAh, ve výbavě nechybí ani podpora Dual SIM, GPS, paměť RAM se ustálila na hodnotě 2 GB."

32GB RAM je teda narez.. to druhy cislo uz je realistictejsi.. nebyla by od veci korektura :)) ( --RAM )

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze