Na Google I/O koncem měsíce by se měl ukázat nový Android M

4

Ačkoliv nástup Androidu ve verzích Lollipop sotva začal, v Google vývoj pokračuje dále a ještě tento měsíc bychom se měli dočkat alespoň hrubého odhalení Androidu M. Stát by se tak mělo na konferenci Google I/O.

Google I/O 2013

Vývojářská konference Google I/O se uskuteční 28. května 2015, tedy již tento měsíc. Dle uniklých informací, by se na ni měl Google pochlubit novým Androidem M. Údajně se tyto informace na malou chvíli objevily v rámci programu konference. Posléze je však Google stáhl. Nebylo to nicméně nijak překvapující, protože současný Android Lollipop byl prvně odhalen jako Android L rovněž na Google IO v loňském roce.

TIP! Google odkoupil aplikaci Timeful

Nasazení do nových přístrojů pak proběhne spíše až na podzim, což je jen dobře. Už nyní je systém Android díky nespočtu verzí velmi roztříštěn. Aktuální statistiky za měsíc duben například ukazují, že nejnovější verze Lollipop zatím dosáhl jen necelých 10 % podílu.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Google by mal prísť s nejakou koncepciu Androidu ktorá sa bude jednoducho optimalizovať aby ju výrobcovia mohli pustiť čím skôr do obehu lebo toto je jedna s najväčších slabín Androidu... Iné platformy sú na tom excelentne oproti Androidu. Myslím že by nebolo na škodu ak by Google urobil vlastný nástroj na úpravu Androidu ktorý by výrobcovia mohli použiť pri prerábaní Androidu na svoj obraz. Tým by Android stratil postavenie absolútnej nuly v rýchlosti aktualizovania aj keď sa to nemôže samotný Google ale výrobcovia tak je v záujme Googlu aby sa jeho platforma rozširovala čo najrýchlejšie ....
lojza
prace googlu je chvalihodna,je videt,ze se tam neflakaji.sekaji rok co rok novou a novou verzi androidu.na jednu stranu je to logicke ale na druhou droid je moc rozstristen a nove verze pouziva minimum lidi.a proto nechapu zdejsi zapalenost pisalku pod kazdym clankem s nadpisem jaka znacka a model nedostane aktualizaci.tady je krasne videt,ze brzy vyjde nova verze andr...a za rok bude stara...:-D takze bych nad verzi andr..neonanoval.ja jedu stale na 2.3 a ziju taky.
Anonymní jméno
Tak on sa ten ďalší android už môže volať inak, ale či ponúkne aj nejaké obrovské zmeny... Medzi ICS a Jelly Beanom a tiež aj medzi Jelly Beanom a KitKatom neboli zas až také obrovské rozdiely podľa mňa.
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
Mohli by zamakat na celkové koncepci vývoje. Teď je pro Android taková tuna podpůrných knihoven, které zajišťují zpětnou kompatibilitu, že je v tom příšernej bo*del. Chtělo by to celý nějak sjednotit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze