My ho chceme! Vyzkoušeli jsme nedostupný Galaxy Note 5

27

Na veletrhu IFA v Berlíně Samsung návštěvníkům ukazoval také zakázané ovoce v podobě Samsungu Galaxy Note 5, který se (zatím) v Evropě neprodává. A je to škoda, protože kromě funkcí z Galaxy 6 edge plus přináší i šikovné pero S Pen, které dostalo do vínku i facelift prostředí a nové funkce. Podívejte se na video a fotografie novinky.

Samsung se u modelu Galaxy Note 5 chová k Evropě od počátku macešsky a je to vůbec poprvé, co se telefon řady Note (zatím) do Evropy nedostane a budeme se muset smířit se starší generací. Náplastí je krásný Galaxy S6 edge+, který se u nás právě dnes začal prodávat a s Notem 5 sdílí prakticky veškerou výbavu. Naši recenzi si můžete přečíst zde.

Samsung Galaxy Note 5 – první pohled z IFA 2015

Oproti Galaxy S6 edge+ působí Note 5 větším dojmem. Důvodem je absence zakřiveného displeje, který model S6 opticky zeštíhluje a ozvláštňuje. Note 5 je také překvapivě mnohem těžší (téměř o 20 gramů), a to přesto, že má prakticky stejné rozměry, kapacitu baterie i výbavu. Zřejmě za to může nutná výstuha kolem slotu pro pero S Pen, které je zároveň hlavním lákadlem Notu 5. Jeho design je mírně přepracován, ale stále mu nechybí hrot citlivý na tlak a tlačítko pro vyvolání S Pen nabídky.

Ta je zcela nová, a to jak graficky, tak funkčně. Zobrazí se s rozmazaným pozadím po vytažení pera automaticky nebo po dvojitém stisku tlačítka na boku S Pen. Kromě známých funkcí jako Rychlá poznámka nebo možnost výstřižku displeje získal Note 5 i funkci pro screenshot dlouhých webových stránek, což je opravdu hodně užitečné. Novinkou je rovněž možnost napsat poznámku velmi rychle při vypnutém displeji. Stačí vytáhnout pero a napsat poznámku na téměř černý displej, který jen mírně svítí a následně poznámku uložit.

Porovnání s Galaxy S6 edge+

K dispozici je samozřejmě pokročilý poznámkovník S Note a díky citlivému S Penu lze na displeji i kreslit. Jinak je výbava prakticky totožná s modelem Galaxy S6 edge+, jehož recenzi si můžete přečíst zde.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 5

Kompletní specifikace
Konstrukce153,2 × 76,1 × 7,6 mm, 171 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
jarin
kolik vam samsung zaplatil?
sg
Ten home button působí děsivě. Displej měl být aspoň 6" a samozřejmě nikoli vypalující se amoled. Kde je slot na SD karty? Tento note se příliš nepovedl.
Chlapik
Nemyslim ze Česi a Slováci maju zapotreby robiť paniku a doprosovat sa a spisovat peticie kvoli nejakemu priblblemu smartfonu z S pen.
Nech si ho strčia do prd..le.
Oproti N4 ziadne ultra krute zmeny nevidim.
Daniel Helekal
Daniel Helekal
zajímalo by mě kdo v Samsungu vymýšlí pořád ty de**lbí skleněný záda co se hned upatlaj a vypadfá to hrozně......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze